La celebració del Roser de Maig 2022 a Cerdanyola del Vallès ha continuat aquest dissabte 30 d'abril amb una jornada que ha arrencat amb el Trofeu Roser de Maig de patinatge artístic i s'ha tancat amb els concerts del Turonet.
Matinal d'esport, activitats infantils i modernisme
El matí del segon dia de Festa Major ha començat amb el Trofeu Roser de Maig de patinatge artístic organitzat pel Club Patinatge Artístic de Cerdanyola. El torneig s'ha celebrat al Pavelló de Can Xarau Paco Arpide durant tot el matí. Hi han participat una setantena de patinadores de quatre clubs diferents incloent el cerdanyolenc. El pòdium del nivell 0 l'han ocupat les cerdanyolenques Queralt Boix, Sara Gómez i Noa Colmenero. El club Lliçà de Vall ha pujat a la primera posició del pòdium en els nivells 1 i 2. El Cerdanyola ha fet tres pòdiums més amb Lidia González del nivell 1 i Lucia Tejeda i Chen Shu Xian en el nivell 2.
Activitats infantils, culturals i esportives el matí de dissabte del Roser de Maig. FOTO: Nora Muñoz Otero
Ben a prop, al Parc Xarau, s'ha posat en marxa el Parc Familiar del Roser de Maig amb activitats per a infants i famílies, que ha arreplegat més visitants cap a les 12 h. A la zona de les cistelles, pares i fills han jugat a jocs tradicionals com tiraxines, les xapes o la xarranca, i l’emoció s’ha notat per dues bandes. A més, al pàrquing s’han instal·lat cinc activitats més per a infants: llits elàstics, un circuit rotatori de minigolf, autos de xoc fets de goma que funcionaven amb els peus i dos parcs de jocs per als més petits.
???♀️ Activitats del Parc Familiar al Parc Xarau. Es podrà gaudir avui tot el dia i demà al matí.#Cerdanyola #RoserdeMaig2022 pic.twitter.com/Oy8fllfIhP
— TOT Cerdanyola (@TOTCerdanyola) April 30, 2022
Alhora s'ha fet la Matinal de Cultura Popular amb col·laboració de diferents colles i entitats cerdanyolenques. El CEM Cerdanyola ha instal·lat un rocòdrom on ha pogut escalar qualsevol infant que s'apropés, guiat per experts. El Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC) ha organitzat un taller en què les 160 persones participants han pogut conèixer les festes populars de països dels cinc continents a partir de pintar una fitxa explicativa.
També hi han estat presents l'associació Sentidos para la inclusión y en bienestar social, l'Agrupació Cultural Sardanista, la Colla de la Martineta, Castellers de Cerdanyola, Colla gegantera i Joves Diables. Aquests últims han organitzat la cercavila de les bèsties de foc que ha arreplegat la majoria d'assistents al Parc Xarau a partir de les 12.15 h.
A més, l'Agrupació Foto i Cine de Cerdanyola i Ripollet (AFOCER) ha instal·lat un fotocol de la Festa Major del Roser de Maig on han regalat fotografies instantànies a les famílies que hi han participat. Al llarg del matí també han fet un taller de fotografia infantil, on 13 infants han après les nocions bàsiques de fotografia i les han posat a prova a les diferents activitats de la Festa Major. Durant el matí també s'ha pogut visitar el Mercat Modernista al centre de la ciutat i s'ha fet l'activitat Píndoles modernistes al jardí de Can Llopis.
El retorn de la Baixcarnyola
Ja a la tarda, la baixada de carretons ha estat protagonista en la seva cinquena edició. 24 carretons han participat en la Baixcarnyola organitzada pel Motor Club Cerdanyola. Hi ha hagut una gran varietat de vehicles sense motor, com per exemple un sakte long i alguns carretons decorats amb carrosseria.
La Baixcarnyola de la Festa Major del Roser de Maig del 2022. FOTO: Ale Gómez
El guanyador de la categoria sènior ha estat el Juvilats Team conduit per Jaume Estrany, seguit de Pere Soley amb el seu Stikervan Team i la parella formada per Esteve Mas i Dolors Esteve amb l'Antiquari. A la categoria Júnior han fet pòdium el Sat Racing Junior de Sergio Anton, i en segona i tercera posició Max Sevilla amb Maxus Reversus i Joan Manuel Lesmes amb Pancracio.
El premi a la millor caracterització ha estat Aina Claveria amb el seu Pink Panter, un complet carretó amb finestres i retrovisors fet a mà. El més esbojarrat ha estat el Crazy Horse d'Ismael i el més lent el Camali de Carla Claveria.
Nit de foc i música
La vesprada de Festa Major va començar amb el tradicional concert de la Banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) a la plaça de l'Abat Oliba, que enguany recuperarà la temàtica del passat Concert al Castell, que va estar dedicat als musicals. Tot seguit, la música dels instruments de la banda cerdanyolenca ha canviat pels sons del Correfoc dels Joves Diables de Cerdanyola, que han estat acompanyats per la Colla adulta de diables de la Riera de Rubí.
Després de completar el recorregut pels carrers del centre de la ciutat, els Joves Diables han fet el seu contrapregó crític i satíric des del balcó de l'Ajuntament. Enguany s'ha desdoblat entre un diable home i una diable dona que ha reivindicat els drets de les dones, començant amb la frase "ni una víctima més!". El contrapregó principal ha estat molt crític amb l'elecció de concerts de la Festa Major.
? La Oreja de Van Gogh ha omplert de gom a gom el Parc del Turonet!#Cerdanyola #RoserdeMaig2022 pic.twitter.com/oK670nH1Dm
— TOT Cerdanyola (@TOTCerdanyola) April 30, 2022
La nit s'ha tancat amb els concerts del Turonet i les barraques que s'hi han instal·lat. La Oreja de Van Gogh ha obert la vetllada omplint de gom a gom el Parc del Turonet. Aproximadament 6.000 persones estaven davant de l'escenari i a la gespa, i els que no han cabut han ballat i cantat des de la plaça de l'Estatut de la C. El públic al complet ha cantat i aixecat les mans eufòricament en les pràcticament dues hores que ha durat el concert. Tot seguit, han agafat el relleu de l'espectacle La loca histeria i per acabar, DJ Markfuster & Abraham Gómez han punxat música a barraques.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.