El pròxim 23 de maig la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès acollirà una nova sessió del Cafè amb lletres de maig a partir de les 19h. L'acte es durà a terme a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central, serà obert per a tothom que hi vulgui assistir i estarà moderat per Begoña del Pueyo.
El programa Cafè amb lletres fomenta el diàleg de les persones autores amb les lectores i compta amb la participació de dues llibreries de la ciutat: Llibreria Efora i Llibreria L'Aranya.
La cuina sembla que s'ha posat de moda.
En l'actualitat, sembla que la cuina s'ha posat de moda a causa de programes com Masterchef, Joc de Cartes... i les cuineres i els cuiners, de tant en tant, publiquen llibres sobre la seva feina i on proposen receptes més o menys ràpides i fàcils de fer en un món on quasi no tenim temps d'aturar-nos a cuinar bé i fent una alimentació adequada.
És el cas de l’Ada Parellada, que en el llibre Conciliar cuina i vida ens recomana un mètode per tenir una alimentació variada, equilibrada i bona els dies de cada dia.
En ell, Parellada desmunta el tòpic de la cuina ràpida i destaca la importància de la cuina organitzada. A més, suggereix al lector o a la lectora un mètode que li permeti mantenir el seu ritme de vida i respectar les seves prioritats sense abandonar la responsabilitat de menjar bé.
Aquest llibre recull 80 receptes saludables i fàcils de preparar per aconseguir que l’àpat sigui a taula en 5 minuts i aporta un sistema de treball per la cuina que es basa en la planificació del menú, la llista de la compra acurada, l’elaboració de les precoccions casolanes, un cop a la setmana, i finalment, la unió de tots els elements: el plat.
Qui és Ada Parellada?
Ada Parellada és una cuinera que pertany a la setena generació d'una família de restauradors de Granollers. Amb vint-i-cinc anys va obrir el seu propi restaurant, Semproniana, a Barcelona.
A més, és assessora de restaurants i menjadors escolars, treballa al costat de la indústria alimentària en la qual desenvolupa productes. A part de la seva feina al restaurant, ha escrit diversos llibres de cuina i també una novel·la, Sal de vainilla. La seva gran fita actual és la lluita contra el malbaratament alimentari a totes les baules de la cadena.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.