L'11a edició del Cicle de Música de Cambra de Cerdanyola del Vallès donarà protagonisme a la veu a través de quatre concerts que repassaran diferents estils i músiques de diversos indrets del món. Les quatre actuacions es faran entre el 20 de febrer i el 20 de març al Museu d'Art de Cerdanyola i l'entrada serà gratuïta.
Aquest divendres 4 de febrer s'ha fet la presentació oficial de la programació del cicle, en la qual el govern local ha destacat la "consolidació del Cicle de Música de Cambra arribant a la 11a edició".
Proximitat amb el petit format
Les formacions i cantants que participaran al cicle musicals són Sandra Bautista (20 de febrer), Sous le ciel de Paris (6 de març), Tardes Americanes (13 de març) i Rosa Zaragoza (20 de març). El tècnic del servei de Cultura de l'Ajuntament, José Antonio Guillen, ha destacat en roda de premsa que enguany la veu és la gran protagonista del cicle. "Música de cambra no és només música clàssica, sinó actuacions en petit format", ha afegit Guillen també posant el focus en la proximitat que ofereix l'espai on es fan els concerts, la sala Orlando Barrial del MAC.
Tots els concerts començaran a les 12 h al MAC. Les entrades seran gratuïtes i sense reserva prèvia d'entrades, amb la qual cosa, qui primer arribi serà el primer qui seurà.
Oscar Pons (regidor de Cultura), José Antonio Guillen (tècnic de Cultura) i Raül Costafreda (músic) presentant el Cicle de Música de Cambra. FOTO: Mónica GM
Varietat d'estils amb Sandra Bautista
El primer concert anirà a càrrec de Sandra Bautista (20 de febrer), qui acompanyada per tres músics ens proposa un recorregut musical on l'artista ens mostrarà la seva part personal. La cantautora ens portarà el seu darrer disc “Trapezista”, segon treball que conté 10 cançons que graviten entre el pop, rock, ritmes llatinoamericans, funk o rumba. Una barreja estilística que es fon a la perfecció sota la batuta de Carlos Manzanares i amb el segell inconfusible de l'estil vocal de la Sandra.
Música francesa amb Sous le ciel de Paris
Sous le ciel de Paris (6 de març) oferirà la seva proposta proposta nova dedicada a la cançó francesa. El cantant Daniel Cerdà i el guitarrista i mandola Raül Costafreda, acompanyats de Manolo López al contrabaix, redescobreixen a grans autors de la cançó francesa com Yves Montand, Georges Moustaki, Michel Fougain, Gilbert Becaud, Georges Brassens, Charles Aznavour, Edith Piaf i el belga Jacques Brel i també autors contemporanis que ja s’estan convertint en clàssics com son Noir Désir o Barbara Pravi amb el tema “Voilà”, finalista d’Eurovisió 2020.
Raül Costafreda ha participat en la presentació del cicle explicant alguns detalls de la seva actuació amb Lopez i Cerdà: "Amb el so de la guitarra i la mandola, que és un instrument d'origen valencià i típic de les músiques tradicionals, aportem un estil més mediterrani a la música, però sense perdre el dramatisme que caracteritza la cançó francesa". Costafreda és veí de Cerdanyola i una peça més de la producció musical local a través de l'estudi de gravació que té a Montflorit.
Música feta a Cerdanyola: Tardes Americanes
l'organització del cicle destaca l'aposta que cada any es fa de produccions cerdanyolenques. Enguany, la tercera actuació anirà a càrrec de la formació local Tardes Americanes (13 de març). Aquest nom fa referència a les trobades musicals d'algunes tardes de dijous, ocasionals al principi, buscades i regulars després de quatre professors de l’Escola de Música Aulos i una alumne. Es tracta d’una proposta nova creada a partir de les primeres zambas del nord-oest argentí i de les zamacuecas de la costa peruana, i que ha anat format un repertori obert a altres ritmes, cubans, brasilers, a més dels argentins i peruans. El regidor de Cultura, Oscar Pons, ha valorat molt positvament la producció musical local: "És un orgull".
Música jueva amb Rosa Zaragoza
Tancarà el cicle Rosa Zaragoza (20 de març). Una artista amb una llarga trajectòria que presentarà a Cerdanyola del Vallès el seu nou disc "Pura i senzilla com Abigail”. És un treball que neix del llibre “Poemes hebraics de jueus catalans (segles XI-XV)” d’Eduard Feliu i Mabres i Jaume Riera i Sans, publicat per Llibres del Mall l’any 1976. "Les harmonies i ritmes creades per cantar aquests poemes porten de viatge cap a una altra època on jueus, musulmans i cristians compartien un territori i s’enriquien mútuament de les diferents cultures i músiques", destaca l'organització del cicle.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.