Antoni Bassas parlarà sobre el seu llibre 'Bon dia, són les vuit!' al Cafè amb lletres

La tertúlia es durà a terme el dijous 15 a les 19.30 h a la sala d'Enric Granados de la Biblioteca Central

Antoni Bassas és un dels referents del periodisme català i una de les veus més estimades de Catalunya.
Antoni Bassas és un dels referents del periodisme català i una de les veus més estimades de Catalunya. | Youtube

 

Una de les veus més conegudes i reconegudes del periodisme català visitarà el dijous 15 de novembre la sala d'Enric Granados de la biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès. A les 19.30, Antoni Bassas, amb el seu llibre Bon dia, són les vuit! sota el braç i conversarà amb els lectors i lectores sobre el mateix llibre, però també sobre tota una vida dedicada a la professió de periodista i, com no podria ser d'una altra manera, sobre el programa El matí de Catalunya Ràdio, que va conduir des de l'any 1995 fins a l'any 2008.

  

Durant tot aquell temps, i encara ara, El matí de Catalunya Ràdio va ser una referència de bon periodisme i de gust per fer ràdio, equivalent, en l'actualitat, al programa El món a RAC1 de Jordi Basté, i al mateix El Matí, conduït ara per la periodista Mònica Terribas. En el seu llibre, Bassas explica la feina dels professionals que van fer possible l'espai radiofònic, així com curiositats sobre els col·laboradors que van anar passant per l'estudi.

  

A més de tot això, el llibre de Bassas, com expliquen els responsables de la seva edició, l'editorial Grup 62, "relata la memòria col·lectiva de tot un país" que va passar molts i molts matins informant-se, entretenint-se i enriquint-se culturalment amb la veu del periodista, que des que va deixar el programa s'ha dedicat a col·laborar en diferents mitjans, sobretot televisius i premsa escrita. Pel diari Ara, va fer de corresponsal a Washington i va presentar l'espai AraBassas, un programa de televisió online. Actualment n'és el director audiovisual. En l'àmbit del periodisme esportiu, se'l pot veure cada dilluns al programa El Club de la Mitjanit, que també s'emet per les ones de Catalunya Ràdio.

  

Al seu web, l'editorial destaca el següent paràgraf del text: «Van passant els anys, i des d'aquell matí assolellat d'estiu no he parat de trobar-me persones que se m'han acostat per explicar-me que van venir aquell dia a la Diagonal o que recorden què estaven fent en aquell moment en què vam deixar de compartir tots els matins, o que m'expliquen com van canviar la seva relació amb la ràdio. Aquest llibre està especialment dedicat a totes elles».

  

Amb tot, dijous 15, els cerdanyolencs i cerdanyolenques podran parlar amb un dels referents del periodisme contemporani i una de les veus més estimades de Catalunya.