S'acosta el CorreTapes de Cerdanyola 2024: 21 restaurants i premis de fins a 100 euros
El CorreTapes torna a Cerdanyola i ho fa, per segona vegada, de la mà de l'Ajuntament i el Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès. El cap de setmana del 26 i 27 d'octubre, una vintena de locals celebraran el CorreTapes amb una gran varietat i qualitat de degustacions i ho faran oferint tres rutes.
Les persones que vulguin participar hauran d'inscriure's prèviament en algun dels establiments participants o al punt d'informació situat a la plaça Abat Oliba (inscripció 2 euros) i rebran el mocador del CorreTapes i una cartilla. Les inscripcions s’obriran durant aquesta setmana "un cop es reparteixin els triptics" i es podran realitzar fins el mateix cap de setmana de l’activitat.
Durant el 27 i 28 d'octubre, les persones inscrites podran consumir una tapa (1 tapa + 1 beguda = 3,5 euros) en cinc locals de la zona 1, nou en la zona 2 i set en la zona 3, les tres rutes establertes. Per poder aconseguir la samarreta del corretapes i optar a un dels premis, els organitzadors remarquen que cal votar mínim 12 tapes d'establiments diferents (4 establiments de la zona 1, 5 de la zona 2 i 3 de la zona 3).
El 8è Esmorzar de Can Serraparera reivindica Cerdanyola com a pol d'Innovació
La posició geogràfica de Cerdanyola i la presència d'institucions com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) o el Sincrotró Alba, fa que sigui una de les ciutats punteres en recerca i innovació de Catalunya. En el marc de la Setmana de la Innovació de la UAB, el 8è Esmorzar de Can Serraparera ha posat en relleu la importància i les potencialitats de Cerdanyola en aquest aspecte. Els representants d'entitats locals i experts en recerca han destacat les oportunitats d'accés a tecnologies avançades i la creació de projectes conjunts entre els sectors acadèmic i empresarial.
EL MAC fa balanç dels seus 15 anys amb mirada de futur
El Museu d’Art de Cerdanyola ha celebrat 15 anys i ho fa amb la satisfacció d’haver superat les expectatives inicials, quan naixia el museu, en un edifici modernista, per esdevenir un petit centre d’art contemporani i conservar i fer recerca i difusió del patrimoni històric-artístic de Cerdanyola. Durant aquests 15 anys, el MAC ha passat de tenir una col·lecció de 200 peces a les actuals 3.500, gràcies a les donacions de particulars, les aportacions i dipòsits d’institucions com la Generalitat, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Diputació o la col·lecció del Banc Sabadell. A més, durant aquests anys el museu ha prestat obres al MNAC, Museu Picasso o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia.
La mitjana anual de visitants a la col·lecció permanent del MAC ha estat de 4.000 persones. A aquestes, cal sumar les visites a les diverses exposicions temporals i les persones que participen d’activitats i espais comunitaris fent que el museu rebi a unes 30.000 persones l’any.
Cerdanyola, terra de vi: la desaparició i retorn de les vinyes a la ciutat
Sortint de Cerdanyola, cap a Can Canaletes, un deixa enrere la ciutat i s'endinsa a Collserola. Allà, el paisatge canvia radicalment. Dels edificis i l'asfalt, als camins de sorra i alguns camps. Al costat de la masia, en un d'aquests camp, hi ha l'única producció de vi de la ciutat, de la mà dels Rabassaires. Un projecte de recuperació de vinyes al Vallès Occidental. Allà, des de 2017 es produeixen els vins Can Canaletes Blanc i Can Canaletes Negre.
Gairebé 20 anys van haver de passar entre la primera collita dels Rabassaires i l'última que s'havia fet a Cerdanyola abans de la recuperació del vi. Va ser l'any 1999 a Can Feliu del Cantó, provinent de la vinya que, temps enrere, havia estat propietat de Francesc Berenguer.
L'altre '47': L'exregidor de Cerdanyola que va segrestar un bus per reclamar el transport a Roquetes
La història del segrest de l'autobús 47 està arrasant als cinemes. La pel·lícula 'El 47', de Marcel Barrena, ja s'ha convertit en tot un fenomen cinematogràfic a Catalunya i el conductor d'aquella línia d'autobús de Barcelona, Manolo Vital, en un heroi de la classe obrera. Però el segrest del barri de Torre Baró no va ser el primer. Quatre anys abans, un grup de veïns de Roquetes ja van aturar l'autobús de la línia 11, com a una acció per a reclamar el transport públic a aquest altre barri de la capital catalana.
El 26 de maig de 1974, pocs minuts abans de les dues de la tarda uns 200 veïns de Roquetes van baixar fins al carrer Alcántara. En un moment, l'autobús de la línia 11 es va omplir i van obligar el xòfer a conduir fins als carrers Cantera i Briquets, a la part alta del barri. Un dels que encapçalava la comitiva era en Jordi Mena, més conegut pels veïns del barri com a Mario. "Ens posàvem noms de guerra perquè no ens relacionessin", diu. Vuit anys després Mena aterraria a Cerdanyola, on acabaria sent el regidor de Cultura des de 1993 fins al 2001.
La salut mental als instituts cerdanyolencs: creixen els casos entre els joves i els docents
Cada vegada es parla més de salut mental. Els problemes de salut mental han augmentat entre els joves. Segons el Baròmetre Salut i Benestar de 2023, un 59% dels joves espanyols han patit algun tipus de transtorn mental l'últim any. Aquest increment tampoc ha passat desapercebut pels docents, qui li toca viure aquests transtorns de ben a prop, a les aules. L'institut IOInvestigación i el seu estudi "Diagnóstico de la salud mental en las aulas" afirmen que el 93,2% dels docents enquestats creuen que hi ha increment dels problemes de salut mental. Diversos factors han contribuït a l’empitjorament de la salut mental juvenil i els centres educatius hi han de treballar cada vegada més
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.