La conducció d'aigua regenerada de Sabadell a Cerdanyola, prevista per a finals de 2029

Està previst que l'aigua regenerada que arribarà de l'estació del Riu Sec de Sabadell sigui per a usos municipals, econòmics i recreatius

El Govern de la Generalitat ha fixat aquest dimarts, 8 d'octubre, el calendari de les actuacions en matèria d'aigua que es posaran en servei en els pròxims 10 anys. Una d'aquestes actuacions, amb 5,5 milions d'euros d'inversió, serà la que permetrà portar aigua regenerada des de la depurada de Sabadell Riu Sec fins a Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès, i que el govern català preveu que a finals de 2029 pugui estar en funcionament el sistema de conducció.

Aquesta actuació és el resultat d'un projecte de l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per utilitzar aquesta aigua regenerada per a usos municipals, econòmics i recreatius, en lloc de fer servir aigua potable. Aigües de Barcelona, del mateix grup que Sorea, també ha estat un dels impulsors de la iniciativa i s'ha encarregat del projecte de distribució de l'aigua regenerada des de Sabadell. 

Més info: Cerdanyola utilitzarà aigua regenerada de la depuradora de Sabadell

La previsió és que es generi un volum d'un milió de metres cúbics anuals, que es distribuiran entre Sant Cugat, Cerdanyola i Bellaterra. Suposarà el 10% del total de l'aigua potable que es consumeix en aquestes poblacions. D'aquesta manera, es podrà deixar d'utilitzar aigua potable a algunes indústries, per la neteja de carrerspel reg de zones verdes

En una jornada organitzada per Sant Cugat Empresarial a les instal·lacions de Boehringer Ingelheim el febrer de 2024 es va explicar que el projecte de la xarxa de subministrament de l'aigua regenerada de l'EDAR de Riu Sec comportarà la construcció del Dipòsit de Can Graells (Sant Cugat), que distribuirà l'aigua al municipi de Sant Cugat, i una segona branca amb la construcció del Dipòsit d'Alt de Sant Pau, que farà arribar l'aigua a Cerdanyola del Vallès i la UAB. 

Es preveu que, en l'horitzó del 2030 a Catalunya, es disposi de 280 hm³ de nou recurs, amb la qual cosa es reduirà la dependència de la pluja.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.