El Concert al Castell de l'AMCV viu la seva nit més emotiva

L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès ha celebrat la 22a edició del Concert al Castell recordant peces destacades de la cultura celta i dins del seu 25è aniversari

L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès enguany celebra 25 anys. Aquest divendres 28 de juny, el Castell de Sant Marçal va acollir la 22a edició de l'espectacle sota el títol 'Un Castell Celta' i va portar un repertori atrevit, conegut, agraït i també amb una gran variació d'instruments. El Concert havia penjat el cartell d'entrades exhaurides dies fa molts dies abans de l'espectacle.

El concert a un Castell Celta comptava amb uns jardi del castell de Sant Marçal plens com sempre i arrencava amb la cançó 'Molly on the shore' de Percy Grainger. Aquests ritmes irlandesos enlluernaven aquest emblemàtic castell que hi ha a Cerdanyola. Posteriorment la banda i coral van interpretar 'may it be', un tema d'Enya i durant la primera part també es va comptar entre d'altres amb danses irlandeses de Riverdance. 

Després d'una pausa de 20 minuts, va arrencar la segona i última part de la nit i de l'esdeveniment. L'esdeveniment que va comptar amb uns 1000 assistents, va durar de 21.30h a 24h. En declaracions al TOT, el director de la banda Raúl Lacilla explicava que "el Castell ha estat a l'altura de la celebració del 25 aniversari" de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès

Es va disposar de voluntaris de l'entitat que en tot moment van ajudar a l'entrada al recinte i l'aparcament dels vehicles, on hi havia espai reservat per a persones amb discapacitat. També va haver servei de bar i foodtruck al recinte del Castell.

Espectacle música celta al concert al Castell. FOTO: Marc Mata

Espectacle música celta al concert al Castell. FOTO: Marc Mata

 

D'Escòcia i Irlanda a la Bretanya Francesa i Galícia 

Enguany, el Concert al Castell va ser un espectacle que va convidar a viajar des d'Escòcia i Irlanda fins a la Bretanya Francesa o Galícia, per arribar finalment a Nord-amèrica. 

L'entitat, a través de la Banda i la Coral, va acompanyar a gaudir de peces clàssiques com 'Molly on the shore', de Percy Grainger; les 'Four Scottish Dances', de Malcom Arnold o un recull de 'Riverdance' de Bill Whelan. 

Aquest espectacle es va fer sota el subtítol 'Sons dels pobles de la fi del Món'. El concert feia un recorregut pels pobles cèltics que s'ubiquen en zones costaneres properes a l'Atlàntic. A més, enguany l'entitat Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès va comptar amb un grup folk especialitzat en música celta, un conjunt de gaites o dansaires de música tradicional irlandesa. 

 

Nuala Irish Dancers 

Nuala Irish Dancers és una de les que va participar enguany. Aquesta escola de dansa tradicional irlandesa a Barcelona, destaca pel seu amor per la cultura celta, especialment per la dansa. 

Gaita, element important 

Aquest és un instrument típic de la cultura celta, especialment d'Ecòcia, Galicia i Irlanda. Aquest instrument de veu, amb el seu so distintiu i ancestral. Aquest instrument acompanya balls i cants per mantenir viva una tradició de mil anys. 

 

 

Cartell inspirat en un paisatge d'època celta 

El disseny del cartell estava creat situant el Castell de Sant Marçal dins d'un paisatge inspirat en una època celta amb uns músics d'esquena mirant cap al Castell i amb dins d'un fons negre perquè representa que "nosaltres l'estiguéssim mirant des d'una finestra". 

 

L'AMCV enguany fa 25 anys


L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) viu moments dolços, i bona mostra d'això es veu en la programació d'activitats que han presentat tant la Banda com la Coral per celebrar els 25 anys de l'entitat.

Enguany aquests 25 anys han coincidit amb la 22a edició del Concert del Castell. La properera setmana, el 7 de juliol, participaran en el Festival de Bandes de Catalunya a l'Auditori de Barcelona que organitza Federació Catalana de Societats Musicals, a l'Auditori de Barcelona. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.