Cerdanyola per l'Educació Feminista celebra la 3a matinal coeducativa

Diverses activitats han captat l'atenció de desenes de famílies aquest dissabte

Bodypainting, contacontes, jocs, teatre i diversos tallers hancaptat l'atenció de desenes de famílies durant la 3a Matinal Coeducativa de Cerdanyola aquest dissabte 1 de juny a la plaça Jaume Grau i Altayó. L'entitat Cerdanyola Educació Feminista fa una valoració molt positiva i s'han mostrat "molt contentes que hagi vingut tanta gent des de ben d'hora i que la gent hagi estat molt implicada". 

A la plaça s'ha pogut veure molts infants amb les seves families. "La idea ja era que fós una activitat pensada per als infants, ja que són el centre de l'acció", comentaven des de l'entitat. 

Activitat de ball a la matinal coeducativa de 2024. FOTO: Marc Mata

Activitat de ball a la matinal coeducativa de 2024. FOTO: Marc Mata

La Matinal Coeducativa

L'any 2022, l'entitat Cerdanyola Educació Feminista es va presentar presencialment organitzant la primera Matinal Coeducativa i l'edició anterior, l'esdeveniment va fer un salt endavant augmentant el nombre d'activitats, l'espai i la col·laboració d'entitats i comerços locals.

Enguany, ha comptat amb activitats per a experimentar i descobrir, mitjançant la pintura i la creativitat, aquelles parts del nostre cos que ens connecten amb el benestar i la tranquil·litat. Transforma el teu cos en un temple únic i exclusiu. Realitzada per Viu Somriu Ayurveda - fisioteràpia - Mov corporal. 

Famílies participant a les activitats de la matinal coeducativa de 2024. FOTO: Marc Mata

Famílies participant a les activitats de la matinal coeducativa de 2024. FOTO: Marc Mata

També ha comptat amb diversos tallers com: 

Quina motxilla portes? Aquesta tractava de quins pesos portem cadascú a la nostra motxilla i si a través d'uns reptes esportius ens adonariem si això ens ajuda o no a superar-los?

Ho podem ser tot? Aquest ha estat un taller amb disfresses per a jugar a ser-ho tot i sentir a la nostra pell com és ser una altra persona.

Canviem el conte? Aquest s'ha realitzat a través d'una dinàmica en moviment, i veure com cadascú ens podem sentir en certes situacions, i a qui li passa el mateix que a nosaltres.

També n'han fet altres activitats com una obra de teatre on la Dorita (la protagonista) es trobava dins del país d'Oz; un territori governat per bruixes on no existeixen els diners i on tots els éssers són tractats per igual. Per tornar a casa haurà de cercar a la Bruixa d'Oz tot seguint un camí de mitjons que la portaran fins a ella.

En aquesta activitat molt familiar, no ha pogut faltar el vermut i la música durant tot el matí.

Des de l'entitat organitzadora destaquen que aquesta activitat vol també "impulsar altres valors, altres mirades, un canvi de paradigma i una educació feminista per superar les desigualtats" i destaquen la importància de crear espais alternatius on els nens i nenes poguessin jugar d'una manera coeducativa. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.