S'acosten les proves d'accés a la universitat amb èxit d'alumnes inscrits

Enguany més de 42.000 les faran arreu de Catalunya, dels quals més de 9.000 les faran a la UAB

Des d'aquest dimarts 4 de juny i fins dijous 6 de juny, al voltant de 9.200 alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior realitzaran les proves d'accés a la universitat (PAU), coneguda també com selectivitat, en tribunals ubicats a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquests estaran distribuïts per diferents centres del campus de Bellaterra i del campus de Sabadell.

Les proves començaran a les 9h del dimarts, dia 4 de juny, amb l'examen de llengua i literatura castellanes. L'alumnat, però, està convocat abans, a les 8.30 h per procedir al control d'assistència.

Seguidament, la primera jornada de les PAU continuarà amb els exàmens de llengua estrangera i, a la tarda, serà el torn dels exàmens de física, fonaments artístics, geografia, geologia i ciències ambientals i literatura dramàtica.

Com es divideixen les proves

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d'estudiants. La fase específica serveix per apujar nota.

La convocatòria d'enguany incorpora alguna adaptació per garantir la coherència de continguts amb el nou batxillerat LOMLOE. Entre aquestes adaptacions es troba la recuperació d'història de la filosofia en la fase general. Alguns aspectes han desaparegut del temari i se n'han incorporat de nous, com l'estadística en el cas de les matemàtiques aplicades a les ciències socials.

Altres canvis que hi hauran en les proves d'enguany són les adaptacions als exàmens de llengua catalana i literatura i de llengua castellana i literatura per fer-los més coherents amb els nous currículums, menys memorístics i que busquen que l'alumnat apliqui allò que ha après.

En l'apartat de literatura, l'alumnat tindrà quatre preguntes -fins ara n'eren tres-, de les quals n'haurà de respondre dues. 

Dues preguntes seran les habituals, de control de les lectures prescriptives de batxillerat. Les altres dues, i com a novetat, es basaran en l'estudi del fet literari. En lloc de preguntar-los per aspectes concrets d'una lectura obligatòria, es demanarà als estudiants, per exemple, que identifiquin tòpics o gèneres literaris, figures retòriques o tipus de narració.

Els i les estudiants podran escollir lliurement les dues preguntes, ja siguin les dues del sistema tradicional, les dues de nova orientació o una de cada. Es podran esquivar, per tant, les que tenen a veure amb les lectures prescriptives.

Noves matèries de modalitat

Enguany s'incorporen tres noves matèries de modalitat. Aquestes són ciències generals per a l'alumnat que ha cursat el batxillerat general, i anàlisi musical i arts escèniques, per a l'alumnat que ha cursat el batxillerat artístic per la via de música i arts escèniques. 

En les convocatòries anteriors, els i les alumnes del batxillerat artístic s'havien d'examinar de dibuix artístic --abans, fonaments de les arts--, independentment de si al batxillerat havien escollit la via d'arts plàstiques, imatge i disseny, o bé la via de música i arts escèniques.

Els exàmens seran molt similars als dels anys anteriors 

Segons ha explicat el Departament de Recerca i Universitats, "els estudiants es trobaran amb models d'exàmens pràcticament idèntics, però s'ha buscat més coherència entre les PAU i el que els estudiants han après durant el batxillerat", 

 

En total, més de 42.000 estudiants faran les proves en aquesta convocatòria al conjunt dels campus universitaris de Catalunya. Podran conèixer els resultats el proper 19 de juny.

Per accedir i orientar-se per les instal·lacions de la UAB es pot consultar l'apartat de mobilitat i transports del web de la Universitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.