No tots els desodorants són iguals
Article d'opinió de la farmacèutica, Núria Novell
Tenim una càrrega exagerada de tòxics en el nostre cos, i ens poden sorgir molts problemes de salut en diferents òrgans. Concretament, en el tema que avui expresso, el pit no n'és una excepció i com més xenobiòtics hi dipositem, més paperetes tenim perquè es desenvolupi un càncer de mama. Aquests tòxics els adquirim amb la inhalació, amb l'alimentació o per contacte directe a través de la pell. I el problema és que actuen com a disruptors endocrins, és a dir, com si fossin les nostres hormones endògenes tot imitant i suprimint la seva activitat.
En aquestes condicions recordem que el càncer de mama té un origen hormonal, i és causat per tant per una exposició inadequada a hormones. Fa 20 anys, la noia més jove amb aquest càncer tenia 45 anys. Ara, ja es troben casos amb 27 i 28 anys.
Davant d'això, crec que està a les nostres mans fer-hi quelcom. Com sempre comento importa el que mengem (ecològic si podem), com ens cuidem (deixar de ser sedentaris), el què respirem (molts tòxics estan a l'ambient contaminació), com desintoxiquem el cos, i també quins productes ens apliquem tòpicament.
Dins dels productes d'higiene seria molt important utilitzar un Desodorant natural i ecològic, sense alumini, parabens, perfums, PEG, fenoxietanol... Així evitem fer un reservori de químics segrestats al pit. Usar doncs aquest producte és un petit gest quotidià que pot ser determinant.
Si bé és cert que no té la força d'un desodorant químic, també ho és el fet que es pot potenciar la seva eficàcia amb olis essencials com l'arbre del te, o el xiprer afegint-li unes gotes.
Curiositat: en cas de compromís, l'oli essencial Ylang-ylang esdevé genial per camuflatge d'olors. I de retruc, també se li reconeixen propietats afrodisíaques.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris