Per a què ha servit l'estabilitat?
Article d'opinió del candidat de Guanyem a les eleccions municipals, Ivan González
Tot apuntava que aquest seria el mandat de la pandèmia, però ara, a les portes de les eleccions, sembla que el govern de Cerdanyola vol que recordem el cicle 2019-2023 com el de l'estabilitat. Així ho ha dit l'alcalde i candidat del PSC.
Efectivament, el PSC s'ha trobat durant tot el mandat amb una oposició col·laborativa que li ha proporcionat l'estabilitat necessària per a poder executar el seu projecte polític amb total comoditat, tot i governar en minoria. Una actitud generosa que contrasta amb la que el PSC ha tingut cada vegada que li ha tocat estar a l'oposició, tot sigui dit.
Ara bé, l'estabilitat política i l'obtenció de la col·laboració del plenari no hauria de ser una fi en si mateixa sinó la condició de possibilitat per a executar les polítiques necessàries per a millorar la vida de les persones.
Malauradament, el govern ha estat incapaç d'aprofitar aquesta estabilitat: La liquidació del pressupost de 2022 acredita que no s'han executat ni el 20% de les inversions pressupostades pel mateix govern (és a dir, vuit de cada deu euros pagats pels ciutadans i que s'haurien hagut de destinar a millorar l'espai públic s'han quedat a la caixa de l'Ajuntament) i han estat incapaços d'aprovar un nou contracte de neteja i de recollida de residus.
Però si pel que fa a la gestió de la ciutat el govern no ha sabut aprofitar aquesta estabilitat, en l'àmbit de l'avenç en polítiques progressistes, directament no ha volgut fer-ho: Cerdanyola no ha avançat en matèria de distribució de la riquesa, s’ha tornat a bonificar a les grans empreses en comptes d’apostar per la tarifació social i no s’ha dotat a la ciutat dels mitjans necessaris per a garantir l'accés a l'habitatge. Tampoc s'ha aprofundit en un model de participació ciutadana que hauria d'anar més enllà de votar cada quatre anys.
Cerdanyola necessita un govern que recordi que no es tracta de tenir pau al ple de l'Ajuntament, sinó de fer servir aquesta pau per a avançar cap a una ciutat més justa.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris