Al voltant de 2000 inscrits a la Cursa de la UAB que, per primer cop, passa pel centre de Cerdanyola
La Cursa solidària de la UAB es celebra el diumenge 15 de desembre i torna a recaudar fons per donar suport a la Marató de TV3
Al voltant de 2.000 persones -concretament 1.800 tal i com informa la UAB en una nota de premsa- s'han inscrit a la Cursa solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Organitzada amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola, i en suport a La Marató de TV3, se celebra el diumenge 15 de desembre.
La cursa, que enguany arriba a la seva 8a edició, ja ha recollit un total de 96.000€ per la Marató de TV3 al llarg de totes les seves edicions anteriors. La participació mitjana de cada edició ha estat de 2.000 persones. Concretament, l’any passat es van recaptar 18.500€. Aquest any les donacions es destinaran a la investigació en malalties minoritàries, tema al qual es dedica La Marató de TV3.
Tres curses i una caminada. La Cursa de la UAB passarà pel centre de Cerdanyola per primer cop
En el format d'enguany, es faran tres curses i una caminada a partir de les 10.30 h. Consistiran en una cursa de mobilitat reduïda de 470m, una cursa d’11km, una cursa de 6,5km i una caminada també de 6,5km, que donarà la volta al Sincrotró, per segon any consecutiu. La novetat destacable d'enguany és que la cursa d'11km passarà pel centre de Cerdanyola del Vallès.
Hospitals i Fira d'Entitats
Els hospitals vinculats a la UAB i l’entitat solidària Ixarop col·laboraran també amb la cursa, que comptarà amb actuacions musicals i activitats per als més menuts. A més, com cada any, coincidint amb la Cursa solidària de la UAB tindrà lloc al mateix espai físic la Fira d’Entitats que donaran suport també a la investigació de malalties minoritàries.
Recuperació amb estudiants voluntaris de Fisioteràpia
La sortida i arribada serà a la Vila Universitària i comptarà amb serveis adicionals com el servei de fisioteràpia, guarda-roba o avituallament líquid a l’arribada. El servei de fisioteràpia l'ofereixen estudiants voluntaris de la UAB d'aquest àmbit, de manera gratuïta, i permeten la recuperació física dels participants després de les curses o caminada.
Les malalties minoritàries
Les malalties minoritàries són aquelles que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000. Hi ha descrites 7.000 malalties minoritàries diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d'afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d'aquestes són d'origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.
Participar-hi com a voluntari
Les persones que vulguin participar a la cursa i no s'hagin inscrit, ho poden fer presencialment el mateix 15 de desembre. També es dóna l’opció a participar de l’esdeveniment com a voluntari, donant suport en tasques d’organització i logística. Des de la Fundació Autònoma Solidaria (FAS), coordinadora d'aquest àmbit, es demana un any més a estudiants, PAS o PDI que puguin a col·laborar-hi com a voluntaris.