Cinc equips de Cerdanyola posicionen la ciutat a l’esport estatal
La ciutat és una de les referents en hoquei patins, futbol sala, bàsquet i futbol amb cinc equips a lligues estatals
La història de l’esport cerdanyolenc travessa un dels millors moments dels últims anys. Cinc equips de la ciutat juguen enguany en categories estatals: el sènior del Club Bàsquet Femení Cerdanyola, el masculí i el femení del Cerdanyola Club d’Hoquei i els sèniors masculins de futbol i futbol sala del Cerdanyola Futbol Club. Per a totes les entitats és una fita esportiva inigualable, però també una arma de doble tall pel sobreesforç econòmic que implica. El TOT ha parlat amb els protagonistes, inclosa la regidoria d’esports, per analitzar la situació.
Complint objectius
No és novetat que Cerdanyola estigui posicionada esportivament a nivell estatal. La secció de futbol sala del Cerdanyola FC inicia la setena temporada en Segona Nacional B: “Volem millorar la classificació de la temporada passada”, explica el coordinador de la secció, David Herraiz. El Cerdanyola CH és també veterà en Ok Liga, competició que segons la capitana del sènior femení, Gemma Solé, és la “millor valorada a nivell internacional” i atreu jugadores d’arreu del món. A més a més, l’equip verd-i-blanc disputa la lliga europea, arribant a la Final 4 l’any passat.
Gemma Solè en un partit del Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Svetlana Akimova
En canvi, el CBF Cerdanyola s’estrena en Liga Femenina 2 de bàsquet. Pel president del club, Jordi Mestre, suposa una gran fita que s’estava buscant des de fa anys i per fi s’ha assolit, “gràcies al treball en Copa Catalunya, quedant sempre entre les primeres posicions”.
“Si fa uns anys haguéssim dit que arribaríem a estar en Segona B-Segona RFEF, ens haurien titllat de bojos”. Així de perplex es mostra encara el tècnic del Cerdanyola FC, Toni Carrillo, quan el seu equip comença el segon any consecutiu en la categoria.
El Cerdanyola Futbol Club a Fontetes davant de l'Atlético de Madrid B. FOTO: Cerdanyola FC
Donar vida als clubs
Els clubs afronten temporada convençuts que ser en una categoria superior impulsa l’entitat des de la base. És especial el cas de l’hoquei masculí, que anys enrere va estar en lliga estatal i enguany jugadors joves formarts al club ho recuperen. Per al capità, Ignasi Lòpez, “és un orgull ser en Ok Liga Plata”, i un al·licient per “continuar creixent”. Jordi Mestre (CBF Cerdanyola) ressalta el fet d’emmirallar-se en el primer equip: “Buscar-se un lloc en el sènior ha de ser per a la base un estímul per millorar”.
El Cerdanyola Club d'Hoquei a la final de Supercopa de Catalunya. FOTO: Nora MO
Crear afició per l’esport a Cerdanyola és també una manera de fer prosperar les entitats. La tècnica del CBF Cerdanyola, Pili Bilbao, creu que l’ascens és la millor propaganda: “Volem que aquest club sigui de la gent de Cerdanyola, que s’ho faci seu i vingui a Guiera a passar l’estona en un entorn sa”, a més de fer visible que les joves cerdanyolenques tenen a prop un lloc de qualitat on entrenar.
El repte de repartir recursos
Una altra manera d’impulsar els clubs és portar el nom de Cerdanyola arreu del país, però això suposa sacrificis. Ajuntament i entitats treballen plegats per afrontar el hàndicap dels desplaçaments: “Una de les vies que s’està analitzant és portar a les samarretes una esponsorització municipal amb la llegenda de Ciutat del Coneixement”, una idea amb què, segons el regidor d’esports Òscar Pons, l’hoquei, el bàsquet i el futbol sala ja “quedarien nodrits”, en tant que s’enfronten a equips essencialment catalans.
És particular el cas del futbol 11. Com que la seva plaça a 2a RFEF va ser incerta fins al final, la Federació va encaixar el Cerdanyola en un grup amb equips de Madrid, Melilla, Andalusia o Extremadura. Al respecte, el president del club, Felipe López, assegura que “fins al moment la predisposició d’ajudar per part de l’Ajuntament està sent molt bona”, i espera poder aguantar enguany amb els patrocinis i recuperar el seu grup territorial el pròxim any.
El Cerdanyola FC de futbol sala en la semifinal de Copa Catalunya davant del Barça. FOTO: Federació Catalana de Futbol
Amb tot, ara més que mai preocupa la manca d’instal·lacions esportives a la ciutat, que afecta sobretot el ‘futsal’. La regidoria n’és conscient i assegura que el camí “està perfilat”, havent iniciat les obres a Fontetes i amb la previsió de començar el nou pavelló al CEM Riu Sec l’any vinent.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris