Partit entre l'IPSI i el Cerdanyola. FOTO: Adrià Montalbán

Esports

El CB Cerdanyola cau a Barcelona i confirma el descens de categoria

L’IPSI va trencar el partit a l’últim quart per posar el 73-54 a un marcador final que no fa justícia a l’esforç i el bon joc dels jugadors de Xavi Riera

El primer equip del Club Bàsquet Cerdanyola afrontava l’últim partit de la temporada amb la inèrcia de les últimes victòries per tal d’assolir la permanència; malgrat això, l’IPSI, que també buscava continuar sent equip de Supercopa Catalana, va tenir més cames i més intensitat en els trams clau del partit per acabar guanyant 73-54.

Primers minuts amb aroma a final

Durant els primers minuts els equips es mostraven concentrats en el seu partit. Molt actius en defensa i conservadors en atac, l’intercanvi de cistelles constant propiciava una igualtat total en el marcador. Tot i la bona defensa en estàtic del CB Cerdanyola, quan faltaven 4 minuts del primer període l’IPSI va començar a castigar l’equip rival a base d’atac en transició fins al definitiu triple de Jan Teruel que posava el 19-9 al final del primer quart.

El CB Cerdanyola era conscient que, per igualar el partit, calia atacar la cistella amb més determinació, treure faltes a l’equip rival i, sobretot, igualar el rebot defensiu. Això és precisament el que va ocórrer durant el segon quart. Malgrat la falta d’encert des del tir exterior, Javier Antón i Genís Tena es van carregar l’equip a l’esquena per col·locar-se a tan sols dos punts al final del segon quart.

Els pitjors minuts del CB Cerdanyola van arribar a l’inici del tercer quart. Josep Alet, base de l’ISPI, va decidir controlar el temps del partit a banda i banda de la pista. Els barcelonins sabien quan córrer i quan atacar en estàtic però, sobretot, sabien incomodar molt la primera passada del CB Cerdanyola. A l'equador del tercer temps els de Xavi Riera encara no havien encistellat i la distància en l’electrònic era de 9 punts, 37-28.

La reacció del CB Cerdanyola, insuficient

Dos tirs lliures, un triple i un altre lliure. Amb aquesta seqüència, els vallesans demostraven que volien arribar al final del partit amb totes les opcions. Però, malgrat l’esforç, qualsevol intent d’apropar-se al marcador era contestat per un IPSI que es mostrava molt dominador i, sobretot, amb les idees més clares.

L’inici de l’últim quart de la temporada no va ser millor per al CB Cerdanyola: dues tècniques xiulades en contra per protestar a l’arbitre, i un encert insultant des dels 6,75 metres de l’equip de Barcelona (29% d’encert per un 14%) van posar ràpidament el 62-41 al marcador per imposar una distància que ja no es veuria mai més reduïda i que confirma el descens de l’equip de Cerdanyola.

L’últim partit de Pere Ruiz

Quan restaven 3 minuts per acabar el temps regular, Xavi Riera va retirar del camp a Pere Ruiz en el seu últim partit amb el club vallesà. Entre aplaudiments, Pere Ruiz va saludar un per un a tots els seus companys i a tot el cos tècnic per posar punt final a una etapa de 4 temporades al CB Cerdanyola.