Les PAU a la Universitat Autònoma.

Societat

Al voltant de 8.000 persones fan la Selectivitat a la UAB

Les proves d’accés a la universitat (PAU) es fan els dies 7, 8 i 9 de juny

Des d'aquest dimecres 7 de juny, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acollirà al voltant de 8.000 alumnes que faran les proves d’accés a la universitat (PAU) els propers dies 7, 8 i 9 de juny. La universitat compta amb 51 tribunals: 46 al campus de Bellaterra, tres al de Sabadell, un al de Sant Cugat i un altre al de Terrassa.

Aquests 8.000 alumnes suposen un 10% més que l'any passat. Del total d'estudiants que acollirà la UAB, uns 7.200 provenen de Batxillerat, uns 600 de cicles formatius i uns 200 s’hi presenten amb matrícula lliure.

Gairebé 42.000 alumnes catalans s'han matriculat a les proves d'accés a la universitat (PAU) que es faran la setmana vinent, un 3% més que fa un any i xifra rècord, segons el Departament d'Universitats. D'aquests 41.671 matriculats, el 78%, uns 32.700, procedeixen de Batxillerat, mentre que uns 4.200 han fet FP de grau superior i uns 4.800 venen d'altres vies. De tots els matriculats, habitualment es presenten el 98% aproximadament. Dels presentats, al voltant del 95% aproven, i més d'un miler treuen més d'un 9 de nota. A la demarcació de Barcelona s'han matriculat gairebé 32.000 estudiants, mentre que a Tarragona ho han fet uns 3.900, a Girona, 3.600, i a Lleida, 2.400.

Del 6 al 30 de juny es farà la preinscripció universitària, el 22 de juny com a màxim els alumnes sabran la seva nota i el 12 de juliol com a tard es farà la primera assignació de places.

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per pujar nota. En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, i Història. La fase general es completa amb una matèria a escollir entre les matèries comunes d’opció del Batxillerat: Fonaments de les Arts, Llatí, Matemàtiques o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.

La mitjana d'aquestes cinc notes, si supera el 4 sobre 10, compta un 40% respecte l'anomenada nota d'accés, que es completa amb un 60% de la nota mitjana de Batxillerat. D'altra banda, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat de les 22 possibles, que inclouen àrees com dibuix, disseny, art, història, literatura, música, química, física, tecnologia, llatí, grec, geografia, geologia, biologia, economia o filosofia, entre altres. D'aquests possibles tres exàmens, se'n trauran les dues millors notes que es ponderaran un 0,1 o un 0,2 depenent de quina carrera universitària es triï. Amb aquestes notes opcionals, poden arribar a tenir fins a 14 punts en la nota d'admissió a la universitat.

Els alumnes procedents de cicles formatius de grau superior no cal que facin els exàmens de la fase general, i la seva nota d'FP és la que els servirà per accedir a la universitat si no fan els exàmens de la fase específica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris