La UAB reprèn les activitats amb adaptacions després d'un atac informàtic al seu web
Un atac informàtic del passat dilluns ha obligat a adaptar les condicions al campus i es recomana no connectar-se a la xarxa wifi
La incidència informàtica d'aquest dilluns ha obligat a adaptar la metodologia habitual a les classes de la Universitat Autònoma de Barcelona, que depèn d’aplicacions internes com el SIA (servei d’intranet) o el Campus virtual. La represa de les classes presencials permet que no quedi afectada la docència, però l’alumnat segueix sense accés a l’espai virtual per fer tasques administratives o contactar amb el professorat. L’alternativa són les xarxes socials institucionals i de cada facultat, a més dels grups de Whatsapp que mantenen en contacte el deganat amb l’alumnat.
Des de la UAB es recorda que no estan disponibles les xarxes UAB i Eduroam: “Encara estem en la fase d’anàlisis de l’atac, per tant, cal ser especialment prudents per no posar en perill equips no afectats”. El protocol que s’està seguint, per tant, és aïllar les màquines infectades i evitar que s’infectin de noves. La Direcció de Tecnologies de la Informació i Comunicació de la UAB (TIC) està treballant per posar en marxa un web informatiu per publicar les novetats al respecte.
Afectacions a l'alumnat
Les classes presencials segueixen fent-se com habitualment, però des d’aquest dilluns la metodologia de classe s’ha hagut d’adaptar a la incidència informàtica. El Campus virtual i el correu associat a la UAB són la via principal perquè el professorat es comuniqui amb l’alumnat i proposi tasques avaluables. A més, els alumnes tenen accés a la majoria de materials docents a través d’aquestes aplicacions. Segons ha informat la UAB, aquests contratemps s’han solucionat allargant els terminis d’entrega o demanant les tasques en format paper.
Tot i això, l’accés a la xarxa virtual de la UAB segueix sent vital per l’alumnat. "El SIA informa dels tutors i les pràctiques que se’ns han assignat segons la nota, i no podem accedir a l’aplicació per saber el tutor del TFG que ens ha tocat", explica l’Aïda Souto, estudiant de quart curs en el Grau de Relacions Laborals de la UAB.
La universitat no té coneixement encara de l’origen de l’atac, i afegeix que "és molt difícil de saber". Tampoc es pot preveure quant de temps s’allargarà la situació actual, però el TIC informa que “es continua treballant per restablir, tan aviat com sigui possible, el sistema de virtualització afectat”.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris