Mona de Pasqua de la Pastisseria Valero pels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Societat

La temporada de mones de Pasqua apuja els ànims a les pastisseries locals

El Tot ha parlat amb algunes pastisseries de Cerdanyola per saber com encaren la Pasqua d'enguany

Les pastisseries de Cerdanyola van a tota màquina per enllestir els encàrrecs de mones de cara al Dilluns de Pasqua. Després de dos anys d'incertesa a causa de la Covid-19, enguany els establiments han notat com l'alegria ha tornat als seus aparadors en forma de rialles d'infants. La majoria d'establiments confien que aquesta temporada de mones serà el principi de la recuperació econòmica del sector.

Les pastisseries locals preparen el Dilluns de Pasqua. FOTO: Nora Muñoz Otero

Alegria en els aparadors

"És una festivitat plena d'alegria, de manetes als vidres, de cares de sorpresa de grans i petits... Això t'omple l'esperit". La Jeni de la pastisseria Santa Mònica recorda la tristesa, el dolor i la por que desprenien els seus clients fa un parell d'anys, i per això encara aquest any amb tanta il·lusió i sacrifici. Va començar a preparar mones al mes de novembre per fer un bon tractament de la xocolata, una feina que la propietària compara amb les falles: "Es treballa durant tot l'any per a consumir-se en un moment, i això és el bonic".

Aquesta empatia amb l'alegria dels infants és compartida per la pastisseria Valero: "Es nota la il·lusió dels nens quan veuen les plataformes de xocolata i els ninots", explica el director de botiga de Valero, Dídac Rodríguez. També han notat que la població s'està esperant a l'últim moment per comprar, tot i que la setmana passada ja van començar a fer comandes i creuen que van a bon ritme: "Les previsions són optimistes i igualades a les d'anys anteriors", afegeix Rodríguez

Les mones de Pasqua de la pastisseria Bonet. FOTO: Nora Muñoz Otero

La pastisseria Bonet encara amb les ganes renovades aquesta Setmana Santa, després d'haver hagut de tancar el primer any de pandèmia: "Veus més moviment i això ho anima tot, tant les vendes com a la gent", afirma la propietària Miriam Bonet. En el seu cas, el volum d'encàrrecs també s'ha mantingut similar al d'altres anys. 

Canvi de tradicions

La Pasqua és resultat d'una llarga tradició que s'ha fet any rere any seguint unes pautes concretes. Però cada cop les pastisseries veuen més evidents els canvis en algunes pautes de la festivitat: "Noto que cada cop hi ha menys padrins i més pares, mares o avis que es fan càrrec de la mona", segons ha detectat la Laura Lladó de la pastisseria Xarop. Pel que fa al volum d'encàrrecs, la Laura també ha analitzat que cada any les mones es venen més tard: "Els encàrrecs s'acumulen els últims dies". 

Un raig d'alegria després de la Covid

La Covid ha afectat severament a les pastisseries com a sector de serveis, tot i que a unes més que a d'altres. La pastisseria Xarop va rebre més comandes de l'habitual, ja que moltes famílies no van marxar de Cerdanyola. En canvi, les comandes a la pastisseria Santa Mònica no eren suficients: "Les mones han sigut econòmicament un desastre i hem aguantat com hem pogut inclús havent d'utilitzar estalvis personals", explica la Jeni. 

Les pastisseries locals preparen el Dilluns de Pasqua. FOTO: Nora Muñoz Otero

Ja sigui a un ritme més ràpid o més lent, les pastisseries locals comencen a remuntar els anys de crisi. Malgrat que encara sigui d'hora per a fer pronòstics, totes mantenen un grau d'optimisme aquest any gràcies a un factor: l'alegira dels infants, que els hi dona vida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris