El Gran Recapte d'Aliments es farà entre els dies 19 i 27 de novembre. FOTO: Cedida

Societat

El Gran Recapte d'Aliments busca voluntaris

La campanya de recollida d'aliments es farà entre els dies 19 i 27 de novembre

El Gran Recapte d'Aliments busca persones que col·laborin com a voluntàries en la campanya de recollida d'aliments que es farà entre els dies 19 i 27 de novembre. Per ser voluntari del Gran Recapte cal registrar-se al web de la campanya solidària abans de l'11 de novembre.

13a edició

Enguany se celebra la 13a edició del Gran Recapte d’Aliments, una de les fites solidàries més importants que se celebren a Catalunya i que es durà terme entre el 19 i el 27 de novembre, impulsada pels Bancs dels Aliments. La campanya tornarà a ser amb donacions monetàries als diferents punts de recollida, que es destinaran a l’adquisició i distribució d’aliments. L’any passat es van aconseguir més de 7 milions d’euros que van permetre aprovisionar més de 5 milions de quilos d’aliments, tant bàsics (oli, llet, pasta, arròs) com altres d’alt valor nutritiu (ous, peix o pollastre). 

La relaxació de les mesures anti COVID facilitarà la participació del voluntariat, que estarà present als punts de recollida, els dies 19 i 20 de novembre, per animar a la ciutadania a fer donacions a les línies de caixa. Es preveu que caldran unes 10.000 persones. El registre del voluntariat és molt senzill, es fa a través de la web www.granrecapte.com.

La campanya al petit comerç

La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació del petit comer ç. A través d’una nova APP es pot digitalitzar tot el procés de donació. Aquesta APP, dissenyada amb l’assessorament de KPMG i desenvolupada per la start-up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clicks registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri, per tal que, un cop finalitzada la campanya, s'adquireixin els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible en cada establiment.

Segons Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona “la incorporació del petit comerç era un tema pendent pel Gran Recapte i enguany hem trobat la fórmula, a través d’una APP àgil i senzilla de facilitar les donacions als establiments i crear xarxa amb les entitats socials del seu entorn. Una xarxa que ha estat cabdal durant la pandèmia, quan el teixit social i veïnal s’ha organitzat per a fer front a les necessitats que han sorgit. Aquesta nova acció reforça unes aliances prèviament establertes i les relaciona amb el comerç de proximitat.

En la mateixa setmana en què se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació (16 octubre), Dia Mundial de la Pobresa (17 octubre) i Barcelona Capital de l’Alimentació Sostenible, els Bancs dels Aliments posen el focus en la garantia del Dret a l’Alimentació. 267 mil persones son ateses actualment per aquestes entitats, per a contribuir a garantir el seu accés a una alimentació suficient i saludable. La taxa de pobresa a Catalunya, segons l’IDESCAT se situa en un 26’3% de la població i la de pobresa severa en un 6’2%. Des de gener a setembre de 2021 els quatre Bancs dels Aliments porten distribuïts més de 23 milions de quilos d’aliments, i l’any 2020 es van distribuir un 22% més d’aliments que abans de la pandèmia. Un esforç molt notori que ha estat possible gràcies a les ajudes de la ciutadania, les administracions i les empreses. És per això que Roser Brutau, presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, ha volgut recordar que “en aquest context, el Gran Recapte és imprescindible per a poder donar resposta a l’elevada demanda social d’aliments i animen a la ciutadania a participar en les accions del voluntariat i fent donacions”. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris