El Govern obrirà expedient informatiu pels talls de llum dels darrers tres mesos de més de 30 minuts
Ja són 13 els municipis metropolitans que pateixen talls de manera recurrent, entre ells, Cerdanyola del Vallès
La Generalitat obrirà un expedient informatiu per identificar totes les interrupcions del subministrament elèctric superior als 30 minuts que s'han produït els darrers tres mesos i que es produeixin al llarg de l'hivern, detectar-ne les causes i avaluar el procés de reposició del servei.
El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s'ha reunit amb els ajuntaments de Barcelona, Badalona, Sabadell, Terrassa, Rubí, Montcada i Reixac i Gavà per abordar aquesta qüestió. Els consistoris han posat sobre la taula que hi ha almenys 13 municipis metropolitans afectats, que els barris que pateixen els talls són els més vulnerables i que les connexions irregulars "no són excusa per no complir la llei".
El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, Eloi Badia, ha explicat que a la reunió han exposat que ja són 13 els municipis metropolitans que pateixen talls de manera recurrent: Cerdanyola del Vallès, Barcelona, Badalona, Gavà, Montcada i Reixac, Castellbisbal, , Corbera de Llobregat, Montgat, Ripollet, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles de Llobregat i Viladecans.
També ha assenyalat que "comença a haver-hi un patró, i és que normalment són els barris amb la població més vulnerable i dèficit històric d'inversió i manteniment".
En una compareixença per valorar la trobada dels ajuntaments amb representants del Govern, Badia ha dit que la Generalitat té competències en aquesta qüestió amb la Llei de la qualitat del servei del 2018, per exemple pot supervisar i sancionar. Per això els consistoris han criticat la manca d'informació i que se'ls reclami a ells que informin dels talls que hi ha.
Les entitats locals també han reclamat que s'informi a la ciutadania dels canals habilitats per part de la Generalitat per saber on han d'adreçar les queixes. També han demanat que els talls s'informin convenientment a la Generalitat, als ajuntaments i als ciutadans.
En el mateix sentit, han demanat conèixer els plans de contingència previstos per garantir el subministrament i els plans d'inversions previstos pels pròxims anys. Segons Badia alguns ajuntaments consideren "que les inversions no han anat on més talls s’estan produint".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.