Collserola. FOTO: Robert Ramos (AMB)

Societat

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, nomenada Ciutat Europa del Bosc 2022

El reconeixement de l’European Forest Institute portarà un seguit d'activitats relacionades amb la natura

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, on s'hi inclou Cerdanyola del Vallès, ha estat escollida Ciutat Europea del Bosc per l’European Forest Institute (EFI). Aquest reconeixement avala la gestió dels espais naturals, que ocupen més del 50 % del territori metropolità, i portarà un seguit d'activitats relacionades amb la natura.

L’European Forest Institute (EFI) avala amb el nomenament la gestió de la ciutat i la metròpolis en les activitats que afavoreixen la conservació, la protecció i el desenvolupament de les àrees forestals, així com la investigació d’un nou model urbà que promogui solucions basades en la natura. En aquest marc, la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana fomentaran la participació pública en activitats relacionades amb el tema de reflexió d’aquest any: bioeconomia per a les ciutats, és a dir, com poden les biociutats transformar la manera com vivim al planeta.

Activitats durant tot l'any

La Ciutat Europea del Bosc 2022 és una iniciativa impulsada per l’European Forest Institute (EFI) amb el suport de l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diferents centres de recerca –l’IAAC, el CTFC, el CREAF i el Parc de Belloch. El Comitè Organitzador d’aquest projecte, conformat per representants de tots els organismes implicats, portarà a terme un programa amb activitats al llarg d’aquest 2022. La primera activitat va ser una taula rodona el dimecres 23 sobre el paper de les biociutats. 

Durant el mes de maig es faran unes jornades científiques sobre biociutats i conferències de la nova arquitectura ecològica africana. Ja al juny, tindrà lloc el Bioblitz de Collserola i visites als centres EFI de Catalunya. A la tardor, concretament al mes d'octubre, s'acollirà la conferència anual de l’EFI, amb un seminari científic de biociutats. 

Des del 2014, aquest reconeixement ha passat per diferents ciutats i regions europees: Sardenya, Oslo, Viena, Sant Petersburg, Bilbao, Aberdeen, Bonn i Praga

La candidatura de Barcelona i la seva àrea metropolitana va rebre el suport de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España, la Fira de Barcelona, la Fundació Catalunya la Pedrera, l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. Com a entitats col·laboradores, l'AMB destaca el Museu del Disseny de Barcelona i la Fundació Mies Van Der Rohe.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris