Pintant el mural del Casal de Joves. FOTO: Arxiu

Actualitat

El Servei d'Igualtat i Feminisme treballa per prevenir l'antifeminisme entre la joventut

La tècnica de Polítiques d'Igualtat i Feminismes, Clara Dachs, analitza les eines per concienciar i prevenir als més joves

Segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya, prop d'un de cada tres catalans (32%) creu que el moviment feminista ha anat massa lluny. La xifra entre els homes (36%) és més alta que en les dones (29%), i també s'observen diferències per edats. Els més joves, d'entre 16 i 24 anys, són els qui hi estan més d'acord (39%), una xifra impulsada per l'opinió dels nois (54%), la més alta de qualsevol segment d'edat o sexe que recull la mostra. En canvi, la de les noies de la mateixa edat és la més baixa (23%). A més, l'estudi revela que un 43% de la població creu que algunes dones posen denúncies falses per obtenir beneficis econòmics i fer mal a la seva parella.

 

 

Davant d'aquestes dades, que poden semblar alarmants, la tècnica de Polítiques d'Igualtat i Feminismes de l'Ajuntament de Cerdanyola, Clara Dachs, avisa que "són unes dades que cal desgranar i analitzar amb matisos". Tot i això, també indica que hi ha una polarització del feminisme. "Cada vegada hi ha més extrems: gent més feminista, activada i que lluita per fer front a les desigualtats de gènere, però a la vegada, tambés ens trobem amb el pol oposat".

 

Feminisme i joventut a Cerdanyola

"Cerdanyola no està al marge del patriarcat i, per això, com a Servei d'Igualtat i Feminisme hi treballem incansablement", explica Clara Dachs. La política de treball del feminisme entre els i les joves de Cerdanyola conjuga dues variables, segons la tècnica: "d'una banda, el debat, la concienciació i prevenció, i d'altra banda, la qüestó més assistencial". 

En aquest sentit, la tècnica en Polítiques d'Igualtat i Feminismes assenyala que des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI) es cordinen amb el Casal de Joves. "Si una persona jove vol ser atesa, noslatres ens movem", indica. "A més, tenim establert un punt lila al casal que està creant una petita comunitat de gent que va allà a debatre sobre temes relacionats amb el feminisme", afegeix. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris