Una queixa per "discriminació lingüística" acaba amb un curs de català al PEM Guiera
La persona denunciant indica que la monitora de natació de les seves filles no parlava català i l'empresa reconeix que han detectat aquesta incidència en algun cas més
Una queixa d'un usuari del Parc Esportiu Municipal Guiera per "discriminació lingüística" ha acabat amb un curs de català pels treballadors de l'empresa que gestiona l'equipament. Tot plegat va començar arrel de la queixa d'un home perquè la monitora de natació de les seves filles no parlava català i després, un cop volia fer la reclamació a la recepció, "la persona que m’atenia em va demanar que li parlés en castellà perquè no entenia el català", diu el denunciant, que prefereix mantenir la seva intimitat.
El denunciant, que va posar una reclamació, aclara que "la meva queixa no era personal, sinó institucional". A la reclamació, demanava "que l’Ajuntament de Cerdanyola i l’empresa concessionària garanteixin els drets lingüístics dels catalanoparlants, que s'implanti un requisit lingüístic en la selecció del personal, i que es facin cursos de català obligatoris per als treballadors que els calguin".
L'espresa farà un curs de català als seus treballadors
La resposta de l'empresa concessionària del PEM Guiera a l'usuari, i a la qual ha pogut accedir el TOT Cerdanyola, indica que "la monitora porta poc temps en aquest sector i que no es troba còmode utilitzant el català, tot i que l'entén i el parla". L'empresa també reconeix que ja han detectat aquesta incidència en algun cas més i, per això, "ja s'ha iniciat una programa de formació per reforçar els coneixements del català i l'aplicació pràctica en terminologia esportiva". Aquests cursos els iniciarem a partir del gener.
Pel que fa a l'altra de les treballadores, assenyalen que està prestant els seus serveis de manera temporal durant les vacances del personal. "Aquesta persona porta poc temps vivint a catalunya i s'està esforçant per aprendre la llengua", afegeixen a la resposta.
La resposta de l'empresa, però, no ha satisfet a l'usuari, que posa en dubte "l'impacte real de la mesura", que consisteix en els cursos de català. "Això evidencia un problema estructural, ja que sembla que el procés de selecció permet incorporar personal sense el coneixement necessari de la llengua catalana", repeteix.
Tot i ser una empresa privada la que contracte els treballadors, es tractar d'un equipament municipal. L'Ajuntament no ha volgut fer declaracions sobre la qüestió.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris