La carretera C -58. FOTO: ACN

Actualitat

Preocupació pels darrers accidents a les carreteres properes a Cerdanyola

La instal·lació de nous radars i la implementació de la velocitat variable, tant a a l'AP-7 com a la C-58, són les mesures amb les quals es vol reduir el nombre d'accidents

En els darrers dies els trams de l'AP-7 i de la C-58 propers a Cerdanyola han estat escenari de diversos accidents que han augmentat la preocupació de les autoritats catalanes. A finals de febrer dos accidents amb diversos camions implicats va obligar a tallar l'AP-7 a l'alçada de Cerdanyola i entre el 2 i el 3 de març, tres accidents a la C-58 van deixar quatre víctimes mortals: una a vacarisses, dos entre Badia i Cerdanyola i una altra a l'entrada de Barcelona.

 

Situació complicada a l'AP-7

L'AP-7 fa mesos que viu una situació complicada. El trànsit s'ha multiplicat, els accidents s'han disparat i el col·lapse és habitual. Una realitat que preocupa a les autoritats catalanes, que han anat implementant mesures per millorar la mobilitat de la via. De moment, no acaben de donar fruits. Ara, la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures per a frenar la sinistralitat. 

Una de les primeres accions serà implementar la velocitat variable a l'AP-7 en un tram d'uns 150 quilòmetres, entre Maçanet de la Selva i el Vendrell. Així ho va anunciar la consellera d'Interior, Núria Parlon. Però no és l'única mesura que s'impulsarà.

La consellera va explicar que s'instal·laran sis nous radars i que es faran més controls policials i més presència de mossos a la carretera. Cal recordar que entre Barberà i Santa Perpètua de Mogoda ja hi ha un radar de tram, que és dels que més multa de tot Catalunya. També es preveuen obres de millora en carrils complementaris i d'incorporació. 

D'altra banda, Trànsit apostarà per un sistema predictiu d'accidents a través d'intel·ligència artificial: "Volem anticipar-nos als accidents que hi pugui haver".

 

La C-58, un punt calent

El tram de la C-58 entre Cerdanyola i Barcelona va ser el segon amb més concentració d'accidents de Catalunya entre el 2021 i el 2023, segons les darreres dades del RACC, que ho comptabilitza a partir de la quantitat de morts i ferits greus dividit per la longitud del tram. Però, les víctimes mortals del cap de setmana del Carnaval i el dilluns següent, ha fet encendre les alarmes. 

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que ja s’han iniciat les obres per establir la velocitat variable a la C-58. “És una via que continua donant victimologia i per tant està bé actuar-hi”, va dir fa uns dies el director de l’òrgan, Ramon Lamiel. 

En aquesta línia, el coordinador de seguretat viària i mobilitat, Òscar Llatje, va explicar en declaracions al Diari de Sabadell, que la C-58 podria arribar als 60 km/h en casos eventuals. La velocitat actual d'aquesta via és de 80 km/h. L’objectiu d'aquesta mesura seria reduir el risc d’accident i rebaixar de la contaminació en determinats trams.

 

Setmana tràgica a les carreteres

El cap de setmana de Carnaval va deixar vuit morts en cinc accidents a diferents punts de la geografia catalana, entre ells dues noies de 24 i 25 anys, i veïnes de Sabadell i Rubí, en un sinistre a la C-58 al seu pas entre Badia i Cerdanyola. El dilluns següent, un home de 50 anys, qui havia treballat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cerdanyola, perdia la vida a l'entrada de Barcelona, també en aquesta via.

Núria Parlon va destacar que la majoria de les víctimes mortals a les carreteres catalanes han estat menors de 35 anys, un fet que contrasta amb les xifres de l'any passat, quan els finats superaven generalment els 55 anys. "Volem fer campanyes segmentades i específiques" per als joves, va dir. Alhora, va subratllar que en molts dels sinistres de la nit de Carnaval els factors determinants han estat l'excés de velocitat i el consum d'alcohol i drogues.

Paral·lelament, va exposar que iniciaran nous cicles de formació per a conductors professionals amb dues autoescoles de Catalunya "perquè puguin conduir amb major responsabilitat". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris