Edu Garzón en un acte, organitzat pel CDR, després de ser a la presó. FOTO: Mónica García

Política

Per a qui serveix la llei d'amnistia? El cerdanyolenc Edu Garzón viu amb neguit el procés judicial

L'Audiència Nacional ha citat als dotze CDR acusats de terrorisme a una vista prèvia d'al·legacions el 27 de juny

El Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament aquest dijous, 30 de maig, la llei d'amnistia. Després de cinc mesos de tramitació i d'un veto del Senat, la llei ha obtingut 177 vots a favor (PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, Podem, PNB, BNG i Ábalos) i 172 en contra (PP, Vox, CC i UPN) i ha quedat llesta per a la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Tot i que bona part dels líders independentistes han celebrat aquesta decisió del Congrés dels Diputats, no tots els encausats del procés han rebut la notícia de la mateixa manera. El cerdanyolenc Edu Garzón, un dels dotze CDR acusats de terrorisme en l'Operació Judes ha explicat al TOT Cerdanyola que viu aquests dies amb "neguit i preocupació".

Garzón comenta que, davant d'aquesta llei d'amnistia "no les tinc totes". "Com s'ha demostrat en diverses ocasions, els jutges no són equànimes i tenen un biaix polític molt marcat", ha assenyalat.

Més info: La fiscalia demana 27 anys de presó per Edu Garzón i set CDR més
 

"Una escletxa d'esperança per continuar avançant"
 

Tot i que reconeix que "l'amnistia és un procés bo políticament, això no ha de ser un punt i final, sinó que és l'inici". Així, doncs, el cerdanyolenc creu que "hi ha una escletxa d'esperança": "la nostra causa és una causa reconeguda i encara que els jutges tinguin el poder, la nostra resposta no serà quedar-nos callats a casa".

Garzón, per tant, confia que "la memòria encara és recent" i avisa que "seria molt dolent per l'independentisme que la seva classe política s'oblidés de la militància".
 

Citats a l'Audiència Nacional
 

Hores després que el Congrés dels Diputats votés a favor de la llei d'amnistia, la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha tornat a citar als dotze CDR encausats a una vista prèvia el 27 de juny, "on es veurà si entren dins d'una possible amnistia", ha explicat a RAC 1 l'advocat de la defensa, Martí Majoral, del col·lectiu Alerta Solidària.

Aquesta vista prèvia, segons l'advocat, es tracta d'una "declaració d'intensions" i apunta que "si no entren dins l'amnistia, aniran a judici". Tot i això, Majoral és positiu i creu que "haurien d'entrar en l'amnistia". "Cal que l'amnistia sigui extensiva i generosa amb l'Operació judes", ha afegit.
 

La Fiscalia demana 27 anys de presó
 

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar, el passat mes de novembre, 27 anys de presó per al cerdanyolenc Edu Garzón i altres set CDR detinguts en l'operació 'Judes' del setembre del 2019 per pertinença a organització terrorista, tinença d'explosius i intent d'estralls terroristes. A més, també demanava vuit anys de presó per a quatre investigats més per pertinença a organització terrorista.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris