Dispositiu de prevenció d’incendis forestals. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Política

El Ple aprova les mocions per prevenir els incendis forestals i per la retirada de l'amiant

El ple també va aprovar una moció per a vetllar pel compliment del Reglament per a l'ús de la llengua catalana a l'Ajuntament de Cerdanyola

El Ple municipal de juny va aprovar, amb l'única abstenció del PSC, una moció presentada per ERC i Guanyem Cerdanyola per a preparar el municipi davant del risc d'incendis forestals. La moció instava al govern a elaborar un plànol de delimitació per planificar i posteriorment executar totes les franges de protecció del municipi.

També amb l'única abstenció del PSC, es van aprovar dues mocions més d'ERC. A la primera, s'instava al govern a crear i implantar un programa de gestió ètica i integral de colònies felines per tal de coordinar accions com la identificació mitjançant microxip dels gats comunitaris o l'esterilització quirúrgica, desparasitació i vacunació de tots els gats comunitaris mitjançant la intervenció d'un veterinari habilitat per a aquesta pràctica.

A la segona, s'instava al govern a actualitzar un cens real d'instal·lacions d'amiant al municipi i tornar a convocar la Taula de l'amiant.

El regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Antonio Otero, va fer una anàlisi compartida de les tres mocions, indicant que "la gran majoria de propostes de les mocions ja estan fetes o s'estan fent". També va remarcar que tot i que el Pla de prevenció d'incendis és de 1995, "aquest no s'ha parat de modificar i actualitzar".
 

El català a Cerdanyola

Una altra moció que va ser aprovada amb els vots en contra de PP i Vox i l'abstenció del PSC va ser la proposta dels grups municipals de Junts, Guanyem, En Comú Podem i ERC, i amb el suport de Plataforma per la Llengua, per a vetllar pel compliment i el desplegament del Reglament per a l'ús de la llengua catalana a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

L'encarregada de presentar la moció va ser la regidora de Guanyem, Cristina Gallardo, qui va recordar que "és l'administració pública la responsable de fomentar l'ús del català", davant "la pèrdua que està patint a Cerdanyola".
 

Mocions rebutjades

A l'apartat de mocions que no es van aprovar, el ple va rebutjar amb els vots en contra de tots els grups, excepte els vots favorables de PP i Vox i l'abstenció de Junts, una moció presentada pels populars en què instava al govern a l'eliminació del barraquisme i els horts il·legals i a la dignificació dels espais verds de Cerdanyola.

La proposta va ser rebutjada per diferents grups del consistori per ser "una moció simple i que barreja certs conceptes que són de gran complexitat i de difícil solució, com el barraquisme i el sensellarisme", va dir la regidora d'Acció Social, Sonia Rodríguez.

El regidor d'ERC, Albert Turon, també va mostrar la seva inquietud "davant del cert biaix de classe" del regidor del PP, Álvaro Hernández, i li va retreure "que es preocupi abans per la imatge pública que donem com a ciutat, que perquè tota la gent que viu allà puguin tenir un espai digne".

Per la seva banda, Joan Sánchez va indicar que "des de Junts per Cerdanyola coincidim amb la idea de la moció d'endreçar espais que actualment estan degradats, però no amb el to i la manera d'incloure-hi el sensellarisme i el barraquisme".

El Ple també va rebutjar per àmplia majoria tres mocions presentades per VOX. La primera instava al govern a establir canals de denúncia anònima perquè els ciutadans puguin informar sobre possibles casos d'empadronament il·legal, a realitzar controls d'identitat de les persones per a confirmar el seu estatus migratori i suprimir qualsevol tipus d'ajuda social per a aquelles en situació il·legal.

Les altres dues mocions instaven a arribar a un conveni de col·laboració contra l'ocupació entre l'Ajuntament i el Jutge Degà i que es doti a la Policia Local dels mitjans materials necessaris per a efectuar, juntament amb els Mossos d'Esquadra, els desallotjaments; i, per últim demanaven instal·lar pantalles gegants per a la retransmissió dels partits de la selecció espanyola durant l'Eurocopa 2024.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris