Elisenda de Clascà, alcaldable d'Impuls a les eleccions. FOTO: Cedida

Política

Elisenda de Clascà, Impuls: “La resta de formacions estan enrocades en el passat”

Entrevista a l'alcaldable d'Impuls, Elisenda de Clascà

Advocada de professió, Elisenda de Clascà és l’alcaldable d’Impuls (Iniciativa Municipal de Persones Unides Lliure i Solidàriament), una formació nova que enguany estrena candidatura en les eleccions municipals de Cerdanyola del Vallès. Clascà ha explicat al TOT les propostes amb què el seu partit es presenta als comicis.

Més info: Polítiques de km 0, conciliació familiar i connexió territorial: les claus del nou partit Impuls

Qui és Elisenda de Clascà?

L'Elisenda és una mare de família, amant de la solidaritat, la cuina, el ball i la diversitat cultural. És una persona inquieta, optimista i compromesa, i amb moltes ganes de millorar el seu entorn i ajudar les persones.

Què que pot aportar de nou Impuls a la política de Cerdanyola?

Som una formació de persones que no ve de la política, sinó del carrer, de les empreses, d'estar als comerços, als barris... Creiem que això ens fa diferents de la resta de formacions, que entenem que en molts casos estan enrocades en el passat.

Proposen implantar ludoteques municipals. Com?

El més assenyat és mirar exemples d'altres ciutats on estigui funcionant aquests projectes, com Barcelona. Evidentment, requerirà un estudi i ens recolzarem en experts. El més important és que donen servei a persones que tenen nadons, que treballen els caps de setmana i no tenen a ningú amb qui deixar-los. Això dona igualtat d'oportunitats en tots els tipus de feina. Moltes ludoteques aprofiten espais ja existents, com podria ser la biblioteca. A més, seria un servei públic, amb tarifes més assequibles o menys, tendint a la gratuïtat en els col·lectius més vulnerables.

"No estem fent els deures amb el transport. Si hi ha embotellaments ara, quan es creï el Parc de l'Alba què passarà?"

En esport, prioritzen ampliar els equipaments?

Volem agafar projectes previstos, revisar-los i el més ràpid possible posar-los en marxa. Són serveis que la gent està demanant a crits i que fa temps que mereixen. No volem bloquejar projectes, si són vàlids, endavant. 

També és prioritat seva solucionar les necessitats de companyia de la gent gran.

Entenem que hi ha moltes maneres de cobrir les necessitats de companyia de la gent gran. El pitjor problema és que estan sols. Diverses persones m'han explicat anècdotes com que no tenen ascensor i a ningú que els ajudi a baixar i pujar escales.Com que contractar persones pot ser molt costós, hi ha xarxes de voluntaris que si les dinamitzes i dones els recursos oportuns poden funcionar. A Sant Cugat, per exemple, hi ha una associació que passeja avis i ho fan encantats.

Per què defensen la connectivitat amb Sant Cugat?

La connectivitat és bona en general, no només la defensem amb Sant Cugat, però sí té avantatges. Compta amb una flexibilitat de corredors de transport públic important com els Ferrocarrils, i a més, la connexió amb el futur Centre Direccional. Hi ha sobre la taula projectes d'infraestructura però no estem fent els deures amb el transport. Si hi ha embotellaments ara, quan es creï el Parc de l'Alba què passarà?

"4 milions d'euros de superàvit no es poden acceptar perquè queden molts deures pendents".

Com es finançarien les bonificacions de l’IBI que proposen?

L'Ajuntament de Cerdanyola no és eficient. Ha tancat l'exercici comptable amb 4 milions d'euros de superàvit; això no es pot acceptar perquè queden molts deures pendents. Per tant, estic segura que aquesta bonificació de l'IBI es podria garantir. Si l'economia de la gent millora, tot millora.

Fan èmfasi en la importància de la salut mental. Què falta a Cerdanyola al respecte i com ho solucionaríen?

Que cal l'hospital és evident, però no tothom està treballant en aquest objectiu, i la realitat és que no s'ha posat ni la primera pedra. Defensem que sigui un hospital íntegrament i que supleixi totes les especialitats, especialment la de salut mental. És una assignatura pendent en general, no és que a Cerdanyola sigui un problema en particular. Trobem casos de malalts mentals que poden estar a casa de parents i no se'ls està atenent. A més, ens trobem en el lloc perfecte perquè un hospital tingui un suport de l'I+D: a la vora de centres de recerca com el Sincrotró Alba.

També proposen col·locar càmeres de control de tràfic. Per què creuen que és necessari a Cerdanyola? 

Les càmeres tenen doble funció, de seguretat i de trànsit. Potser no serien la solució immediata però podrian aportar dades a la policia amb què començar a treballar amb eficàcia. La mobilitat és un problema, el transport privat està sobresdimensionat i es creen embussos d'entrada i de sortida.

Quin és el seu perfil de votant de cara a aquestes eleccions?

A la nostra llista hi ha gent diversa: joves, grans, del petit comerç, gent que busca feina. En un poble han de coexistir persones diferents, i en el nostre equip ja ho fem. Per tant, el nostre perfil de votant és transversal.

Qui és Elisenda de Clascà?

Elisenda és una mare de família, amant de la solidaritat, la cuina, el ball i la diversitat cultural. És una persona inquieta, optimista i compromesa, i amb moltes ganes de millorar el seu entorn i ajudar les persones. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris