Javier Lafuente revalida com a rector de la UAB fins al 2030
Segons els resultats provisionals, Lafuente ha obtingut un 50’24% del vot ponderat, i Carme Miralles, un 49’76%
La participació ha estat d’un 81’13% al professorat permanent, un 34’05% a la resta de professorat, un 13’28% a l’alumnat i un 62’89% al personal administratiu
Javier Lafuente, catedràtic d'Enginyeria Química, ha guanyat la segona volta eleccions a rector o rectora de la UAB segons els resultats provisionals. La candidatura de Lafuente ha obtingut un 50,24% del vot ponderat, i la candidatura de Carme Miralles, catedràtica de Geografia Humana, ha assolit un 49,76%. La proclamació dels resultats definitius de la segona volta per part de la Junta Electoral General de la UAB tindrà lloc el 12 de novembre.
Pel que fa a la participació en aquesta segona volta de les eleccions dels diferents col·lectius de la comunitat universitària, al sector A (professorat amb vinculació permanent), ha estat d'un 81'13 %; al sector B (resta de personal acadèmic i personal investigador en formació), ha estat d'un 34'05 %; al sector C (alumnat de grau i postgrau), ha estat d'un 13'28 %, i al sector D (personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis), ha estat d'un 62'89 %.
Rector des del 2020
Javier Lafuente Sancho és catedràtic d'Enginyeria Química del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la
Universitat Autònoma de Barcelona, on es va incorporar com a professor ajudant el 1984. Va començar fent classes a la Facultat de Ciències i, posteriorment, ha impartit docència a l'Escola d'Enginyeria.
Té sis trams de recerca estatals i un tram de transferència estatal, set trams docents autonòmics i quatre trams de gestió. L'any 2020, a les anteriors eleccions, va ser elegit rector de la UAB.
Votació electrònica
Les eleccions a rector o rectora es fan íntegrament per votació electrònica: es pot emetre el vot a través de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil amb connexió a internet.
El vot electrònic es desenvolupa mitjançant una plataforma informàtica, comuna a totes les universitats públiques de Catalunya, gestionada pel CSUC.
Aquesta plataforma inclou sistemes de seguretat que garanteixen l'anonimat dels vots emesos i disposa de les eines necessàries per tal que els votants puguin comprovar que el seu vot s'ha emès correctament, sense que es pugui establir la connexió entre el votant i el seu vot.
Primera elecció segons la LOSU
Aquesta elecció de rector o rectora serà la primera que es faci d'acord amb la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (LOSU), que a l'article 51 i a la disposició transitòria primera diu que pot ser candidat a rector o rectora el personal docent i investigador permanent doctor a temps complet que estigui en possessió de tres sexennis de recerca, tres quinquennis docents i quatre anys d'experiència de gestió universitària en algun càrrec unipersonal.
El rector o la rectora és elegit mitjançant elecció directa per sufragi universal ponderat per tots els membres de la comunitat universitària, i la durada del mandat és de sis anys improrrogables i no renovables.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris