L'hospital Parc Taulí rep la visita del conseller de Salut, Manel Balcells
El conseller de Salut ha conegut els nous espais assistencials que han entrat en funcionament el darrer any al Parc Taulí
Aquesta setmana el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat l’Hospital Parc Taulí de Sabadell per conèixer els nous espais assistencials que han entrat en funcionament el darrer any. També es va reunir amb la direcció i els professionals del centre, segons hem pogut saber a través de fonts de l'Hospital.
En un comunicat de premsa, l'Hospital Parc Taulí ha informat que una de les obres de major envergadura ha estat la construcció i equipament de 8 quiròfans d’alta complexitat a la segona planta de l’edifici Frontal Gran Via, que han quedat connectats a l’antic bloc quirúrgic, ubicat a la segona planta de l’edifici Taulí.
Aquests nous quiròfans van entrar en funcionament el desembre de 2023 i ara s’està treballant per reformar els quiròfans antics. Amb aquesta actuació l’Hospital Parc Taulí tindrà un total de 16 quiròfans, sis més dels que tenia abans.
Juntament amb els nous quiròfans, també s’ha ampliat la Unitat de Cures Intensives, al mateix edifici Taulí, però a la planta primera. A destacar que dins de la UCI s’ha creat una Unitat de Reanimació d’Urgències (REA) amb 9 boxs individuals per a pacients postquirúrgics que necessiten suport vital amb ventilació mecànica i pacients politraumàtics. La Unitat de Reanimació d’Urgències, altament tecnificada, es considera una SmartUCI o UCI intel·ligent. Ha atès els primers pacients el juny de 2024.
“Hem vist totes les obres i l’impuls que signifiquen, diria que és un nou hospital dins de l’antic hospital. Les millores fan un hospital fantàstic de primer nivell, molt competitiu i que pot donar la resolució de qualitat que necessitava i necessita tota l’àrea d’influència de Sabadell, que aplega 400.000 habitants. El Parc Taulí ha estat històricament infradimensionat i, per això, hi ha aquesta pressió assistencial que encara dura”, comentava el conseller de Salut.
Manel Balcells també va afegir que “hi ha un canvi de forma de funcionament en processos que hem pogut veure que està funcionant, hi ha unes millores també a urgències amb boxs que dignifiquen molt l’estada en observació a l’espera de l’ingrés, i hi ha unes millores en els quiròfans. Totes elles fan que l’activitat del Taulí s’hagi incrementat, que sigui un dels hospitals de referència de Catalunya tan a nivell docent com a nivell de recerca, i que calia posar-lo el dia”.
L’obra conjunta del bloc quirúrgic i ampliació de la Unitat de Cures Intensives ha costat 15 milions d’euros finançats amb fons europeus REACT.
Millores al servei d’urgències
Una altra de les actuacions destacades dels darrers mesos ha estat l’inici de la remodelació del servei d’Urgències, a la planta baixa de l’edifici Taulí. En una primera fase s’ha posat en marxa la Unitat de Curta Estada d’Urgències, amb gairebé dos mil metres quadrats i 20 habitacions (deu dobles i deu individuals). Aquesta unitat és un espai de transició –molt confortable i amb llum natural- on els pacients s’hi estan un màxim de 72 hores. És la primera vegada que el Taulí compta amb habitacions individuals per a pacients amb aïllament o final de vida. A urgències també s’ha estrenat una sala d’observació amb 16 boxs, en un entorn tranquil d’uns dos-cents metres quadrats.
Finalitzada la primera fase d’obres, s’obrirà el procés d’adjudicació de la següent fase, que consistirà en la reforma dels espais actuals d’urgències d’adults i pediàtriques. Es preveu que les obres comencin a finals de 2024i tinguin una durada de dos anys i mig.
A més, el conseller Manel Balcells va aprofitar per visitar el nou gabinet d’endoscòpies (amb 5 sales i una zona de recuperació) i les noves consultes externes de pediatria i l’hospital de dia pediàtric, a l’edifici Santa Fe. El nou espai té 35 consultoris i l’hospital de dia té 5 habitacions més una sala comuna amb 6 zones individuals per fer proves diagnòstiques i terapèutiques.
El Parc Taulí atén les especialitatspediàtriques de cirurgia pediàtrica, genètica, pneumologia i al·lergologia, neurologia, gastroenterologia i hepatologia, endocrinologia, cardiologia, reumatologia, infectologia, hematologia i nefrologia.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris