Eurecat ingressa 62 milions d’euros l'any 2023 FOTO: EURECAT

Actualitat

Eurecat ingressa 62 milions d’euros l'any 2023

Aquest centre tecnològic s’ha fixat, com a objectiu, assolir uns ingressos de 71 milions d’euros de cara a 2024

Eurecat, el centre tecnològic amb seu a Cerdanyola, va aconseguir ingressar 62 milions d’euros l'any 2023. Aquesta xifra suposa un creixement de l’11% en relació amb els ingressos de l'any 2022 i un increment del 126% respecte als 36 milions d’euros que va ingressar el 2015, l’any de la seva creació.

Eurecat ha ampliat la seva cartera de clients a més de 2.000 empreses durant aquest període de 9 anys i ha aconseguit un percentatge del 71 per cent en la seva activitat amb pimes.

Daniel Altimiras, president d'Eurecat, destaca que “l’esforç d’Eurecat va en la línia d’afavorir un creixement significatiu de la innovació tecnològica de les empreses i de l’economia catalana, amb especial atenció a les pimes per tal d’augmentar-ne la competitivitat, impulsant l’R+D+I i l’emprenedoria tecnològica, en un context marcat per grans reptes en àmbits com el tecnològic, l’ambiental i l’energètic”. 

A més, exposa que des de 2015, any de la creació del centre tecnològic, “Eurecat està acompanyant les empreses, identificant desafiaments i oportunitats, accelerant la innovació i l’arribada al mercat des d’un enfocament holístic i multitecnològic, que l’ha consolidat com el centre referent en R+D+I per al teixit econòmic, empresarial i industrial, amb una visió que busca també tenir un impacte positiu en la societat i el planeta” i afegeix que l’exercici de 2023 “ha estat especialment intens en el camp de la generació i el registre de noves patents, la promoció de la creació de noves empreses de base tecnològica, els acords de col·laboració estables amb altres institucionals nacionals i internacionals i l’impuls d’iniciatives singulars tan destacades com el centre de descarbonització industrial de Catalunya”.  

Des de la seva creació ara fa 9 anys, Eurecat ha dedicat 42 milions d’euros a inversions, dels quals ha destinat 21 milions d’euros a nous equipaments, com laboratoris i plantes pilot dedicades a la innovació tecnològica i a la transferència de coneixement a les empreses, i 13,5 milions d’euros, a col·laboracions amb altres entitats del sistema de recerca i desenvolupament.

Així mateix, durant la seva trajectòria, Eurecat ha dut a terme 1.990 projectes d’R+D+I amb pimes i ha generat més de 427 nous llocs de treball d’alt valor afegit.

El principal fonament de les activitats d’Eurecat és l’equip de persones que conformen el centre tecnològic, que va tancar l’any 2023 amb 761 persones contractades, de les quals el 25 per cent eren doctores. Aquesta xifra suposa un increment del 128 per cent en comparació als 334 professionals que integraven la plantilla d’Eurecat l’any 2015, dels quals el 16 per cent eren doctorats.

71 milions d’euros per al 2024

Per al 2024, Eurecat s’ha fixat com a objectiu assolir uns ingressos de 71 milions d’euros, el que suposa un creixement del 15 per cent en comparació amb el tancament de 2023. A nivell d’equip, la previsió de 2024 és créixer fins a arribar a un total de 850 persones contractades, amb un increment del 12 per cent respecte a 2023.

“El creixement continuat d’Eurecat des del moment de la seva creació ratifica que l’estratègia definida en aquell moment, de crear un gran centre tecnològic referent a Catalunya, amb un enfocament multisectorial i multitecnològic, així com amb una presència territorial molt capilaritzada, va ser un encert”, exposa el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López. 

Projectes altament especialitzats en quatre grans àmbits

Eurecat duu endavant projectes altament especialitzats en els àmbits industrial, digital, biotecnològic i en sostenibilitat per aportar solucions capdavanteres enfront dels grans reptes que afronta la societat, des de la perspectiva de la resiliència industrial amb la implementació de la manufactura verda i digital i de l’economia circular i el canvi climàtic, a més de donar resposta, entre altres àrees, a les oportunitats que ofereixen els àmbits de la salut digital i la indústria biomèdica i la biotecnologia i el foodtech.

Amb aquesta filosofia, Eurecat ha configurat equips molt especialitzats i ha habilitat laboratoris altament avançats en la tecnologia de l’aigua, els dispositius mèdics, la nutrició personalitzada, l’electrònica integrada, la intel·ligència artificial en entorns industrials, els materials lleugers i la robòtica cognitiva, entre altres camps.

Un referent a nivell europeu

Eurecat ha obtingut 64’5 milions d’euros del programa marc europeu de recerca i innovació “Horizon2020”. Amb aquesta xifra, Eurecat ha sigut la primera entitat catalana privada en captació de finançament d’aquest programa d’excel·lència en investigació i innovació de la Unió Europea per al període comprès entre 2014 i 2021.

Això s’ha traduït en 128 projectes consorciats, 33 d’ells liderats per Eurecat, en els àmbits digital, industrial, biotecnològic, sostenibilitat i resiliència climàtica. Part dels resultats d’aquests projectes ja està a disposició de les pimes, grans empreses i la societat, a través de les infraestructures tecnològiques, plantes pilot i living labs que Eurecat té per tot el territori.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris