Els escolars cerdanyolencs tornen a celebrar el seu mercat per mostrar les seves cooperatives
L'alumnat de 9 escoles de Cerdanyola participen en el projecte 'Cultura emprenedora a l'escola' creant fins a 13 cooperatives
Aquest divendres, 24 de maig de 2024, ha tornat a celebrar-se el mercat de les cooperatives. L'esdeveniment s'ha dut a terme al llarg de tot el matí, des de les 9.30h i fins les 12h, a la plaça de l'avinguda de Sant Iscle amb la venda de diferents productes fets pels alumnes.
Aquest projecte, Cultura Emprenedora a l'Escola, vol fomentar el treball dels valors cooperatius: democràcia, responsabilitat, equitat i reconeixement de l'altre. Per aquest motiu, l'alumnat de 5è de primària de 9 escoles de la ciutat estan prenent part d'aquesta iniciativa. Una activitat que fa mesos que l'estan duent a terme.
Aquesta és una activitat "molt transversal que ens permet posar en pràctica tot un seguit de competències que més enllà de ser molt interessant per tot el contingut que es treballa, també ens dona l'oportunitat de posar-ho en pràctica en un dia com avui", com explicava el Marc Marçanal, docent de l'escola La Sínia, en declaracions al TOT Cerdanyola.
Aquesta activitat permet que l'alumnat pugui posar en pràctica altres competències com l'organització, l'autonomia i tenir una mentalitat emprenedora amb valors sostenibles. Aquest projecte es va començar a preparar a inicis de curs, com també explicava aquest docent de l'escola Sínia.
Per a en Bairon i el Víctor, dos alumnes de l'escola La Sínia, aquesta activitat representa "ajudar a la gent, aprendre a vendre, a saber fer una cooperativa..."
La Fundació Catalonia, una entitat que treballa per la igualtat d'oportunitats i l'autonomia de les persones en situació de vulnerabilitat, també ha estat una de les cooperatives presents en el mercat.
La Georgina i el Xavi, una petita representació de les quasi 50 persones de la fundació que fan els objectes que l'entitat està venent en aquest mercat, explicaven que el fet que aquesta activitat vagi adreçada als infants fa que "ells se sentin grans i que aprenguin de la vida adulta".
Des de la fundació donen molta importància a la visibilitat i "fer una societat més visible amb la discapacitat i que els infants vegin que poden fer de tot". A més, en Xavi reconeixia que se sent útil i valorat fent aquestes activitats.
Finalment, la Laura -representant de la residència Joan XXIII- valorava molt positivament aquesta activitat u remarcava la importància de "visualitzar totes aquestes associacions i donar als infants poder participar i que vegin la importància en el valor que tenen els projectes sense ànim de lucre".
El mercat, a més de comptar amb desenes d'infants, també ha comptat amb la presència de l'alcalde Carlos Cordón, la regidora d'Educació Pilar Adell i la regidora de Promoció Economica Cristina Padilla.
Els quals s'han passejat pel mercat, aturant-se parada per parada per parlar amb els infants, escoltant-los i, fins i tot, per resoldre alguns jocs que els proposàven els mateixos infants.
Escoles participants en aquest mercat
- Escola Carles Buïgas: Tot Art
- Escola Collserola: Les Bruixes i els Bruixots
- Escola Les Fontetes: Fontart
- Escola Serraparera: 5è A Serrartistics i 5è B Imaginart
- Escola Xarau: Univers Cooperatiu
- Escola Municipal La Sínia: 5è A CC Cooperativa Catalana i 5è B QV2.com
- Escola Saltells: 5è A UBS Unió Benèfica Saltells i 5è B NCS Negoci Cooperatiu Saltells
- Escola FEDAC: 5è A Fedamans i 5è B FEDAC News
- Escola Sant Martí: Emocionart
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.