L'empresa cerdanyolenca Grassoler impulsa un projecte per ajudar a la plantació d'arbres
Destinaran tots els diners recaptats del sorteig d'un coixí, pintat per l'artista Tatiana Blanqué, a ONG's especialitzades en la plantació d'arbres
Convertir un sofà en un llenç per a pintar-hi una obra d'art. Aquest és el punt de partida del projecte 'Captor Forest Edition', de l'empresa cerdanyolenca Grassoler, que enguany celebrarà el seu 65è aniversari sortejant un dels coixins del sofà pintat per l'artista Tatiana Blanqué, valorat en 1.500 euros. "El sofà és un 'revival' dels models dels anys 60, adaptat a les comoditats i necessitats de l'actualitat", indica la directora de Desenvolupament de Negoci de Grassoler, Núria Gras.
Per a participar al sorteig del coixí, cal comprar un cupó de 5 euros a través de la plataforma migranodearena.com. Tots els fons recaptats aniran destinats integrament a ONG's especialitzades en la plantació d'arbres. El dia de l'aniversari de Grassoler, el 20 de març, és un dia després del Dia Internacional dels Arbres, "així que vam decidir que, ja que ens dediquem al gremi de la fusta, seria una bona idea per a poder aportar el nostre granet de sorra", diu Núria Gras.
De moment, l'empresa ha pogut establir un acord amb l'ONG Reforesta, que té projectes actius a Granada, Saragossa, València i Madrid. D'aquí al març, però, des de Grassoler intentaran buscar una altra ONG que els oferexi projectes a altres regions de l'estat, com a Catalunya. Tot i això, Núria Gras, assenyala que "per temes burocràtics es veu que a Catalunya és més complicat".
La importància de la naturalesa
L'artista catalana Tatiana Blanqué, qui s'ha dedicat últimament a pintar la naturalesa, no va dubtar en acceptar l'encàrrec de Grassoler. En la seva obra, Blanqué submergeix a l'espectador a la complexa relació entre la naturalesa i la humanitat. "La naturalesa ens persegueiex per protegir-nos, però també per alertar-nos. El que fa la naturalesa és assegurar la nostra supervivència", explica.
La col·laboració entre l'empresa i l'artista, "és la simbiòsi perfecte per entendre la filosofia artística dela simplicitat i d'allò natural, sobretot, de respecte al medi ambient", afegeix.
L'artista Tatiana Blanqué pintant el sofà commemoratiu del 65è aniversari de Grassoler. FOTO: Cedida
Grassoler, tot un referent en el món dels sofàs
L'empresa cerdanyolenca, nascuda el 1960, és la fàbrica de sofàs més antiga de l'Estat que encara continua oberta. Les seves creacions es poden trobar a les oficines de Google a Dublin, les de Hyundai a Corea del Sud o en hospitals, hotels i aeroports de tot el món. Josep Gras, fundador de l'empresa, va decidir traslladar al 1966 el negoci de Barcelona a una nau de 12.000 metres quadrats a Cerdanyola, davant l'èxit dels primers anys. De fet, Josep Gras va rebre el reconeixament per a la seva trajectòria com a directiu, en la darrera Nit de Cerdanyola Empresarial.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris