Els guanyadors de la nit de Cerdanyola Empresarial. FOTO: Cedida

Economia

La Nit de Cerdanyola Empresarial premia 6 empreses i un nou emprenedor

El Director general d'Indústria de la Generalitat, Oriol Alcoba, i la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, van destacar el talent i el potencial que té Cerdanyola

La Nit de Cerdanyola Empresarial va celebrar aquest dijous 14 de novembre la seva onzena edició, de la qual van sortir sis noves empreses premiades pels seus projectes. També es va fer l'entraga del reconeixement de la dotzena edició del concurs Beca Rotary "Impuls a l'emprenedoria", adreçada a distingir la millor iniciativa local emprenedora de Cerdanyola. La premiada va ser 'Mia', la plataforma financera impulsada per Intel·ligència artificial. 

Els premis de Cerdanyola Empresarial van ser entregats a Rosa Gres per la seva Trajectòria Empresarial, Aloalto Foods en la categoria de Start-Up, Josep Gras Soler en la categoria de Directiu, al Grupo Corp en la categoria de Projecció de Ciutat, Cerdanyola Comerç i Serveis, en la categoria de Comerç, i La Pizarrita de Juanlu en la categoria de Hostaleria i Restauració. 

A l'inici de la gala, el president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges va intervenir fent una reflexió sobre els nous desafiaments que tenen els empresaris. "Tenim un futur ple de desafiaments, però també de noves oportunitats", va dir. Maranges va posar en valor les fortaleses del teixit empresarial cerdanyolenc: "estic segur que el talent de la ciutat assumirà els nous reptes".

Maranges també va fer públic que deixarà de ser el president de Cerdanyola Empresarial. "Em sento afortunat d'haver pogut compartit tots aquests anys amb companys que s'han convertit en amics", explicava.

 

65 anys d'història a Cerdanyola: Rosa Gres (Trajectòria Empresarial)

La primera empresa en recollir el seu guardó va ser Rosa Gres, una empresa familiar que neix fa més de 150 anys i s'estableix com a empresa a Cerdanyola el 1959. Marcelí Montse i Rosa Sugrañes, van ser l'encarregats de recollir el premi, recordant els inicis de l'empresa familiar i la trajectòria i arrelament que han tingut a la ciutat. Rosa Gres ha sigut capaç d'innovar en el seu sector, la qual cosa la posiciona com una de les smpreses referents en el seu sector.

Rosa Gres, premiat per la Trajectòria empresarial. FOTO: Guillem Barrera

 

Maduixes japoneses a Cerdanyola: Aloalto Foods (Start-Up)

Alejandro Casacuberta, Mauricio Cano i Carlos Vallhonrat són els tres joves al capdavant d'Aloalto Foods, l'empresa que va ser reconeguda com a Start-up "per la seva labor que fa que tinguin un producte diferencial a la resta": la Okuberry. Els tres joves, que es van establir a Cerdanyola el 2022, van agrair a l'Ajuntament les facilitats que els va donar per a poder dur a terme la seva tasca.

Aloalto Foods, premi a l'Start-Up. FOTO: Guillem Barrera

 

Més info: 'Oku Berry': la maduixa japonesa més exclusiva es cultiva a Cerdanyola

 

Tota una vida d'empresari: Josep Gras (Directiu)

Josep Gras va rebre el reconeixament com a Directiu. Gras ha estat 64 anys al capdavant de l'empresa Grassoler, que ell mateix va fundar a Barcelona el 1960. Al cap de sis anys, va traslladar el negoci a Cerdanyola, on s'ha convertit en un referent dels sofas, per la seva capacitat d'innovació. "És un honor per a mi rebre aquest reconeixement", va dir. Gras va reafirmar-se en el "compromís de seguir creixent i deixar empremta a la nostra comunitat". 

Josep Gras, premi Directiu. FOTO: Guillem Barrera

 

Crear comunitat: Grup Corp (Projecció de Ciutat)

El Grup Corp és l'encarregat de la construcció dels 211 nous habitatges del sector de Santa Teresa, al costat de l'estació de Renfe. Es tracta d'un projecte que "vol tenir un impacte i transformar la ciutat". D'aquests 211 habitatges, 35 estan destinats a ser de Protecció Oficial. Joan Carles Sánchez, director de Relacions Institucionals del Grup Corp, va assenyalar que "tot i ser nouvinguts a Cerdanyola, quan un arriba a un lloc ha de ser capaç de crear xarxes i arrelar-se en comunitat".

Corp, premiat per la Projecció de la ciutat. FOTO: Guillem Barrera

 

10 anys compromesos amb el comerç: Cerdanyola Comerç i Seveis (Comerç)

Enguany el guardó de Comerç no va ser per cap comerç de la ciutat, si no per l'associació de comerciants, Cerdanyola Comerç i Serveis, que celebren els seus 10 anys. La vicepresidenta, Susana Sánchez, va fer una crida a continuar donanr recolzament al comerç local, "que és qui dona vida a una ciutat". Davant de la potència comercial de les grans superfícies, Sánchez va posar en valor els comercinats: "no hi ha ningú millor per a ajudar a la compra d'un client".

Cerdanyola Comerç i Serveis, premi Comerç. FOTO: Guillem Barrera

 

Més info: Cerdanyola Comerç i Serveis celebra els 10 anys d'unió del comerç de la ciutat

 

Les tapes de sempre: La Pizarrita de Juanlu (Restauració)

La Pizarrita de Juanlu no necessita presentacions. Qui més qui menys ha passat alguna dia a fer una canya i una tapa al local del carrer Santa Marcel·lina. El seu propietari Juanlu Muñoz, visiblement emocionat, va tenir una paraules d'agraiment per a la seva familia i per l'equip del restaurant. Muñoz va insistir en què el consistori "continui cuidant la hosteleria de la ciutat com ho està fent": "som la enveja de tota la comarca", va afegir. 

La Pizarrita de Juanlu, premi Restauració. FOTO: Guillem Barrera

 

La Beca Rotary premia la innovació i la tecnologia

'Mia', la plataforma financera impulsada per Intel·ligència Artificial, es va emportar el premi de la Beca Rotary a l'emprenadoria. Els finalistes van ser, Replantegem, Aloalto Foods (que va pujar a l'escenari per partida doble), Friki de Nacimiento i Bosc Escola.

És la dotzena edició d'aquest premi. Elisenda Clascà, del Rotary Club, va mostrar el seu orgull per a "acompanyar aquests projectes des del principi i després veure com creixen i formen part del teixi de Cerdanyola".

Mia, guanyadors de la Beca Rotary a l'emprenedoria

 

Internacionalització i innovació per a avançar

El Director general d'Indústria de la Generalitat, Oriol Alcoba, va destacar que "el binomi internacionalització-innovació és la manera d'avançar i el camí a seguir per a totes les empreses". Alcoba també va assenyalar la importància de crear un ecosistema on la generació de coneixement, els centres de recerca i els organismes públics siguin capaços de establir connexions amb les empreses". 

 

El talent com a motor de la ciutat

Finalment, la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, va parlar en nom de l'alcalde, qui no va poder assistir per causes personals, i va posar en valor el talent de la ciutat: "és el motor que necessitem per a tirar endevant". També va recordar que del pressupost del 2025, es destinaran 1,6 milions d'euros a la promoció econòmica de la ciutat, per a "fomentar l'ocupació". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris