Cerdanyola, segon municipi que més diners ha rebut dels fons Next Generation
Els fons europeus han repartit 69.649.710 euros entre centres de recerca, entitats, empreses i administracions
Els fons europeus Next Generation han destinat un total de 69.649.710 euros a projectes ubicats a Cerdanyola del Vallès. Així, la ciutat se situa en la segona posició en la llista de municipis catalans que més diners han rebut dels fons Next Generation, només per darrere de Barcelona. Més del 80% de les subvencions les han rebut els centres de recerca i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Barcelona encapçala el rànquing de municipis que més diners han captat dels fons europeus de recuperació. La capital catalana concentra més de 742 milions d'euros (742.418.205), és a dir, més d'una tercera part del total.
En segona posició, a molta distància, hi ha Cerdanyola. Tot i no estar entre les 20 ciutats més poblades de Catalunya, Cerdanyola s'ha col·locat com el segon municipi que més diners ha recollit dels Next Generation. El motiu principal és la gran quantitat de centres de recerca i laboratoris que es concentren al voltant de la Universitat Autònoma. Així, les entitats més beneficiàries són la mateixa UAB, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, el Centre de Recerca en Agrigenòmica, Eurecat, l'Institut de Microelectrònica, el Sincrotró Alba, el Centre de Visió per Computador o Consell Superior d'Investigació Científiques. Cap altra zona geogràfica catalana concentra tant coneixement i tan variat.
Més del 60% per a centres de recerca
El sector dels centres de recerca ha estat el que més subvencions ha rebut dels fons europeus. En total, s'han repartit 44.278.932,19 euros entre els diferents centres de recerca cerdanyolencs que han sol·licitat els ajuts. Això representa el 63,57% del total. A aquest sector del coneixement s'afegeix la UAB, rebent el 17,19% dels fons destinats al municipi (11.973.891,09 euros).
El següent sector més beneficiat és l'empresarial, amb 9.875.787,91 euros. Amb un volum més baix se situen les fundacions (2.180.237,91 euros), els particulars (739.610,79 euros), l'Ajuntament (473.251,62 euros) i les empreses públiques (133.826,64 euros).
Infogram
Ajuts per a la ciència
Quant als àmbits sectorials als quals s'han destinat els fons Next Generation, a Cerdanyola predominen els ajuts al Sistema Nacional de Ciència. Això va en la línia de la gran presència de centres de recerca i empreses públiques relacionades amb aquest àmbit. També destaquen els ajuts a polítiques d'ocupació i a la cura i la inclusió. Alhora, la UAB és l'entitat més beneficiada, seguit d'Eurecat i el CSIC.
Aquestes dades surten d'un mapa interactiu del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat permet consultar el desplegament dels fons europeus Next Generation a Catalunya. La plataforma descobreix quants diners han arribat a cada municipi català i quines són les ciutats més beneficiades. Per ara, hi ha informació de 160 convocatòries resoltes i que suposen una inversió de 1.966 milions d'euros. El mapa conté dades sobre els fons captats per ajuntaments, empreses, centres de recerca o centres de formació ubicats a cada punt geogràfic.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris