Les ecocases de Bellaterra obren les seves portes per a conscienciar sobre l'estalvi energèrtic
El pròxim 26 d'octubre tindrà lloc un recorregut per les cases i la presència del meteoròleg Tomàs Molina, entre d'altres
L'EMD de Bellaterra ha organitzat una jornada d'estalvi energètic el pròxim dissabte 26 d'octubre. Després d'una sessió introductòria, els participants podran conèixer de prop quatre ecocases, habitatges sostenibles, de Bellaterra.
L'objectiu d'aquesta jornada no és un altre que sensibilitzar sobre la necessitat de convertir els habitatges en espais més eficients energèticament; reduint el consum d'energia, millorant el confort tèrmic, promovent la salut de les llars i reduint l'impacte ambiental mitjançant la disminució d'emissions CO₂.
Aquesta jornada s'emmarca dins dels eixos estratègics de l'actual govern de l'EMD que, des de l'inici del mandat, ha deixat entreveure la seva voluntat de transformar Bellaterra en un espai més saludable, respectuós amb la natura i de baixes emissions.
Què són les ecocases?
A Bellaterra ja hi ha diversos exemples d'habitatges sostenibles de nova construcció, que els seus propietaris obriran el pròxim dia 26 per a les visites. A cada ecocasa, s'explicaran els criteris utilitzats per millorar-ne l'eficiència energètica, la salut i el confort. Però, què són aquests habitatges sostenibles?
- Han de contribuir a la reducció de l'escalfament global. Han de generar menys CO₂ i evitar gasos d'efecte hivernacle
- Els seus materials i funcionament han d'ajudar a protegir la capa d'ozó
- Ha de tenir segells o certificacions de qualificació energètica atorgada per organismes reconeguts.
- La seva aclimatació interna i aïllament tèrmic no s'han d'emprar refrigerants, calefacció o tecnologies que siguin perjudicials per a l'atmosfera
- Durant la seva fabricació, instal·lació i ús final han de controlar l'emissió de gasos tòxics
- Un cop estigui operativa, ha d'implicar un estalvi important en l'aigua, electricitat, combustible, reg dels jardins amb aigua de pluja, menys residus, etc.
El programa de la jornada
La sessió de treball començarà al Centre Cívic amb una revisió de l'estudi de la petjada de carboni de Bellaterra, que va dur a terme l'ETSAV i la Unió de Veïns el 2019. Tot seguit, el meteoròleg i expert en canvi climàtic, Tomàs Molina, oferirà una visió general sobre la situació a Catalunya en relació amb el canvi climàtic.
Així mateix, Àlex Olives, expert en estalvi energètic i CEO de l'empresa Quadrifoll, oferirà una ponència sobre com reduir la despesa energètica a les llars de manera eficient i sostenible.
Tot seguit, els participants es dividiran en quatre grups per visitar les escoceses, cada un guiat per un monitor. Aquest serà qui explicarà les particularitats de cada casa, juntament amb els propietaris o l'arquitecte responsable de la seva construcció. Els desplaçaments es faran amb minibus.
Per posar fi a la jornada, s'oferirà un dinar tipus bufet al Centre Cívic de Bellaterra i tindrà lloc l'acte de cloenda. El preu de la inscripció és de 10 euros per persona i el dinar està inclòs.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris