L'escriptora Tània Juste amb un exemplar de 'Amor a l'art'. FOTO: @TaniaJuste

Cultura

Tània Juste i la reivindicació de les dones artistes, protagonistes del Cafè amb lletres

La sessió del Cafè amb lletres tindrà lloc el dijous 17 de març a les 19 h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central

La sessió del mes de març del Cafè amb lletres tindrà l'escriptora Tània Juste com a convidada. La trobada abordarà al seu llibre Amor a l'art amb el periodista Esteve Plantada com a moderador. La sessió tindrà lloc el dijous 17 de març a les 19 h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central

La sessió també s’enregistrarà i es podrà veure posteriorment al canal de Youtube de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Amor a l'art és un llibre que a banda de l’encert de la història permet a les persones lectores pouar en el món de l’art del París de les primeres dècades del segle XX, a través de les i els artistes i un entorn especial on van florir la creativitat, les idees i la llibertat.

Tània Juste

Tània Juste (Barcelona, 1972) és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. L’any 2009 va sortir publicada la seva primera novel·la, A flor de pell, un homenatge als temps esperançats de la República i el 2012 va publicar Els anys robats, una història que se situa en plena Guerra Civil i que té com a personatge principal un mecànic d’aviació. Forma part de l’antologia Veus de la nova narrativa catalana, antologada per l’escriptora Lolita Bosch, en la qual es recollien les més joves veus literàries catalanes. Amb L’hospital dels pobres, Juste fa un salt literari important que es veurà recompensat amb popularitat i diverses edicions. El 2015 rep el Premi Nèstor Luján per la història d'una saga familiar entre vinyes que duu per títol, Temps de família. Amb Passatge al nou món, l'autora ens ofereix la història d'una travessia que canviarà la vida a dues dones. El 2021 va rebre el Premi Prudenci Bertrana amb Amor a l'art, una novel·la sobre la fascinació de l'art i una reivindicació de les dones pintores massa sovint oblidades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris