Presentació dels "Relleus de les Titànides". FOTO: MARC MATA

Cultura

'Els Relleus de les Titànides', una de les exposicions que es poden visitar en el MAC

Aquesta exposició forma part de les activitats pel Dia Internacional dels Museus a Cerdanyola

Aquest dissabte se celebra el Dia Internacional dels Museus i els museus de Cerdanyola del Vallès s'adhereixen a aquest dia amb diverses activitats que es faran al llarg de tot el cap de setmana. 

El Dia Internacional dels Museus serveix perquè tots els museus siguin protagonistes i obrin les seves portes per oferir, a tots els assistents, l'oferta d'activitats que tenen i la coneixença del patrimoni que hi ha. 

Enguany, aquest dia se celebra sota el lema "Museus per a l'educació i la investigació" i és que l'objectiu és donar importància al paper que tenen els museus a nivell educatiu ja que fomenten la creativitat, la curiositat i el pensament crític. 

Una de les activitats que es poden veure a Cerdanyola és l'esposició dels 'Relleus de les Titànides' que l'artista Ismael Smith va modelar per a la fàbrica Uralita i que han estat rescatats i instal·lats amb el suport de la Generalitat de Catalunya. 

Aquesta exposició es pot visitar al Museu d'Art de Cerdanyola. Aquest dissabte al matí s'ha dut a terme la presentació d'aquesta exposició. 

Presentació exposició 'Els Relleus de Titànides'. FOTO: MARC MATA

En ella, a més d'una desena de persones, han estat present l'alcalde Carlos Cordón, la regidora de Museus i Arxius Històrics, Pilar Adell i la cap de serveis de Museus de la Generalitat, Sonia Blasco. 

L'alcalde Carlos Cordón ha començat agraint la feina feta a totes les persones implicades i que el relleu de l'Uralita va ser "una de les primeres accions que va fer aquest govern en temes de recuperació de patrimoni i que avui culmina en un moment molt especial". 

"Han passat gairebé cinc anys i al llarg d'aquest camí, el projecte ha comptat amb la col·laboració de moltes persones i institucions", afegia Cordón. 

El batlle de Cerdanyola concluia la seva intervenció remarcant que "conèixer la nostra història és molt important pel nostre futur" i es comprometia a continuar treballant per "construir el nostre futur com a ciutat". 

La regidora Pilar Adell ha volgut posar en valor "la rellevància de les noves peces que a partir d'avui s'incorporen al Museu d'Art de Cerdanyola i que esdevindran un dels senyals d'identitat del museu i de la ciutat". 

Adell ha remarcat que "el camí per arribar fins aquí no ha estat gens fàcil. Aquestes obres van estar a frec de la seva desaparició per causa de la degradació dels materials i del lloc on s'hi trobaven". 

"Aquest projecte evidencia alguna de les funcions d'un museu com recuperar patrimoni. crear unes identitats i cultures en continua construcció, fer comunitat i crear coneixements", destacava la regidora. 

Per la seva banda, Sonia Blasco -cap dels serveis de Museus de la Generalitat- explicava que l'objectiu d'aquest projecte és "ser espais oberts a tothom i on s'expliquin diverses històries per a que tothom tingui cabuda". 

Per tancar l'acte de presentació, el director del Museu d'Art de Cerdanyola, Txema Romero, ha destacat que el MAC és "una mostra que tots els esforços són possibles" i ha explicat l'exposició als assistents a la presentació. 

Més info: El MAC presenta les deeses d'Ismael Smith oblidades dins la fàbrica Uralita

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris