Tarda de Danses Catalanes de la 36a Mostra Internacional de Dansa Popular

Cultura

Programa: Les actuacions de la 39a Mostra Internacional de Dansa

La mostra de ball que organitza l'Esbart de Sant Marçal torna durant la primera setmana de juliol

La 39a edició de la Mostra Internacional de Dansa, organitzada per l'Esbart de Sant Marça, les farà de l’1 al 6 de juliol recuperant la normalitat.

Més info: La 39a Mostra Internacional de Dansa proposa sis dies d'actuacions a Cerdanyola

Programa:

1 de juliol
19.30 h
Presentació
Hi actuaran: Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea Bissau, Compañía Artística Danza, de Colòmbia i Esbart Dansaire Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallès
Lloc: Plaça de l’Abat Oliba

2 de juliol
22 h
Acte Central
Hi actuaran: Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea Bissau, Compañía Artística Danza, de Colòmbia, Colla del Ball de Gitanes, de Martorelles, i Esbart Dansaire Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallès.
Lloc: Parc del Turonet

3 de juliol
20 h
Concert de Música
Hi actuaran: Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea Bissau, Compañía Artística Danza, de Colòmbia, Banda de Música de Bolívia i Esbart Dansaire Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallès.
Lloc: Plaça de Jaume Grau (Pati de l’escola de música)

4 de juliol
20 h
Els grups pels barris
A Fontetes (Plaça de Goya), Grupo Cultural Netos de Bandim de Guinea Bissau. A Banús-Bonasort (Plaça de la Constitució), Compañía Artística Danza de Colòmbia.

5 de juliol
20 h
Avui balla el poble
Amb tots els grups participants
Lloc: Plaça de l’Abat Oliba

6 de juliol
20 h
Cloenda
Hi actuaran: Grupo Cultural Netos de Bandim, de Guinea Bissau, Compañía Artística Danza, de Colòmbia, Casa d’Andalusia i Esbart Dansaire Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallès.
Lloc: Plaça de l’Abat Oliba

 

Informació dels grups participants

Casa d’Andalusia. L’escola de ball flamenc de la Casa d’Andalusia de Cerdanyola del Vallès treballa els nivells de grup infantils i adults. Se centra principalment en l’aprenentatge del flamenc, però també disposa de classes de sevillanes per a adults. L’escola es troba en ple funcionament actualment i és un lloc amb excel·lents instal·lacions per la pràctica del flamenc. Maria Dávila és la directora i professora de l’escola així com la coreògrafa dels espectacles.

Grupo Cultural Netos de Bandim. El grup ha anat evolucionant constantment al llarg dels anys, guanyant notorietat nacional i internacional en la difusió de la música i la dansa tradicional de Guinea Bissau. Molts dels infants que van formar part de la fundació del grup l’any 2.000 ja són joves i adolescents i actualment continuen pertanyent al grup, fent diferents funcions per al seu bon funcionament i organització. Contràriament a l’estructura inicial en què només participaven joves del barri, actualment el grup ofereix suport a tots els joves de tots els barris de la ciutat de Bissau i no només als del barri de Bandim, però l’objectiu inicial de lluitar contra l’exclusió social i la pobresa es manté, constatant la necessitat de salvaguardar, potenciar i difondre el Patrimoni Cultural. Grup amb moltes percussions. Andreu Sala destaca que porten el ritme a la sang i segur que el transmetran al públic que els vegi actuar.

Compañía Artística Danzar de Colombia. Fundat l’any 2003 pel docent Roosevel López Delgado a la ciutat de Cali amb la finalitat d’afermar la seva identitat cultural i el rescat de les tradicions i costums de Colombia. L’any 2005 es constitueix com un grup independent conservant el nom d’Agrupació Artística Danzar, aconseguint, pel seu nivell artístic, el reconeixement nacional i internacional, que la posiciona com la Companyia Artística Danzar. Té com a finalitat impulsar una tasca educativa i cultural, dirigida per consolidar-se en l’àmbit nacional i internacional de la dansa. Per Andreu Sala, presenten un treball de mixtura de ritmes mexicans, cubans i caribenys. Garantida la transmissió d’alegria a tothom.

Agrupació de ball de gitanes de Martorelles. Agrupació de dansa tradicional que promou la cultura catalana. El seu repertori el formen peces clàssiques, com «a la festa», el «Xotis», la «Catxutxa», «Contradansa», «Bolero» i un recull de danses de creació. Les persones que formen part de l’entitat tenen dedicació per aquestes danses i les senten amb molta passió, perquè les viuen amb cor i ànima.

L’Esbart Sant Marçal. Entitat organitzadora de la Mostra de dansa. Des de fa més de 40 anys, treballa per recuperar i difondre el folklore català a través de la dansa i la música.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris