Les noves peces de la col·lecció i les propostes socials centren la programació del MAC
El MAC ha ampliat la seva col·lecció gràcies a les donacions i al dipòsit de la Generalitat
El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) engega la programació del primer quadrimestre de l'any donant protagonisme a les noves peces de la col·lecció del museu i a les activitats amb una vessant social. Així, fins a l'abril es presentaran dues noves exposicions i s'organitzaran activitats i mostres en sincronia amb l'actualitat de la ciutat i diferents entitats locals.
Present, passat i futur
Aquest divendres 4 de febrer s'ha presentat la programació del primer quadrimestre de 2022 al MAC. El director del museu, Txema Romero, ha destacat el creixement de la col·lecció gràcies a un increment de les donacions i del dipòsit de la Generalitat, que ha portat set noves peces al MAC. De fet, aquestes noves adquisicions seran l'eix vertebral de la primera nova exposició de l'any: "Present per a una col·lecció de futur".
La mostra recull el creixement del fons del MAC al llarg de 2021: destaquen els dipòsits de la Col·lecció Nacional d'Art de la Generalitat de Catalunya a través dels seus plans de Fotografia, Art Contemporani i Còmic, que han permès que el museu incorpori obra dels artistes Eugènia Balcells, Pep Vidal, Manuel Outumuro, Joan Vilatobà i Ana Maria Smith. Paral·lelament, s'han rebut donacions de gran rellevància: Alexandre de Riquer, Valentí Castanys, Marian Espinal, Ismael Smith i Josep de Togores. La crítica d'art Montse Frisach farà una lectura de tots aquests "presents" que rep la ciutat en clau de futur.
Fent una mirada al passat, la segona exposició, titulada "Espai B5-125 i Selfportrait d'Eugènia Balcells" està coproduïda amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i tracta sobre un espai d'art alternatiu amb 40 anys de trajectòria gestionant exposicions dins del campus de la UAB, sota la coordinació de la professora Teresa Camps, i amb la participació voluntària d'artistes i estudiants del Departament d'Història de l'Art. A partir de la col·laboració amb el màster d'Anàlisi i Gestió de Patrimoni Artístic, el museu presenta aquesta mostra realitzada per l'alumnat, a la que s'afegeix l'obra de l'artista conceptual Eugènia Balcells, una les participants a les mostres històriques que es van dur a terme a l'espai. Per aquest motiu es presentarà també la peça "Selfportrait" dipositada recentment per la Generalitat al museu.
Oscar Pons (regidor de cultura) i Txema Romero (director del MAC) presenten la programació del museu d'art. FOTO: Mónica GM
Col·laboració amb entitats i propostes socials
També destaquen les mostres de l'Espai Arc amb la col·laboració d'AFOCER, Plat Artístic i AMAC. Amb un espai reservat per a les col·laboracions dels centres educatius al voltant de l'Art, el Modernisme i la Memòria de Cerdanyola. La programació també compta amb altres entitats i serveis municipals com Artistes Plàstics, Fantosfreak, Amics del Bonsai, La Constància i GREC.
L'agenda reforça la seva oferta de benestar i salut gràcies a l'AMAC i la proposta de sessions de mindfulness. A més, torna l'oferta familiar de la mà de l'especialista Susana Aranda, que conduirà la majoria de tallers familiars de cada segon diumenge de mes. I, tot seguint amb l'activitat de caps de setmana, segueixen consolidades les portes obertes de cada primer diumenge de mes, amb l'entrada és gratuïta, i cada tercer diumenge, el públic pot gaudir d'una vista guiada amb l'entrada, on es remarca el doble caràcter del MAC com a museu i centre d'art contemporani.
A més a més, la música torna a la Sala Orlando Barrial amb el cicle de Música de Cambra, amb quatre concerts entre febrer i març. Per una altra banda, es mantindran les activitats relacionades amb les reivindicacions socials i els dies internacionals i, evidentment, des del MAC es posa l'accent en la lluita feminista amb el Dia Internacional de les Dones, quan el museu s'implica en una programació que inclou diverses activitats. Un exemple serà la mostra "El fons ocult" centrada en publicacions il·lustrades per Lola Anglada.
El regidor de Cultura, Òscar Pons, ha destacat que el museu, com tots els equipaments culturals, ha tingut un paper decisiu en la represa de l'activitat en el nou marc que hem viscut amb la Covid.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.