Peces de la nova col·lecció del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC). FOTO: Cedida

Cultura

El MAC presenta l'exposició 'Present per a una col·lecció de futur'

L'exposició amb les noves peces de la col·lecció del MAC s'inaugura el dimecres 16 a les 19 h

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) presenta una exposició que reflecteix el creixement que ha tingut la col·lecció del museu. Es tracta de 'Presents per a una col·lecció de futur', que s’inaugura el dimecres 16 de febrer a les 19 h. 

"El Museu d’Art de Cerdanyola no ha parat de créixer des de que va obrir les seves portes l’any 2009", apunten des del MAC. Si en aquell moment la col·lecció estava formada per unes 300 peces, en 12 anys aquest nombre s’ha multiplicat per 10. Avui dia, el museu compta amb una col·lecció de més de 3000 obres, la gran majoria donacions i dipòsits d’institucions i particulars que han cregut en el projecte del MAC. De fet, la participació ciutadana i l’ànima social són el pal de paller del museu, no només en la seva programació si no també en la col·lecció, que no deia de ser el cor del museu.

Les noves peces de 2021

Amb 'Presents per a una col·lecció de futur', el museu reuneix un seguit d’obres que han passat a formar part de la seva col·lecció al llarg del 2021. Aquestes “presents” ressegueixen les línies d’una col·lecció que mira cap el futur, i que sempre s’ha mogut en la doble vocació de museu d’art històric, centrat en el modernisme i el noucentisme, i de centre d’art contemporani.

A l’exposició, que s’articula en tres àmbits, hi destaquen noms com Alexandre de Riquer, Anna Maria Smith, Ismael Smith, Joan Vilatobà o Togores pare en el Modernisme, seguits de Josep de Togores fill, Marian Espinal, Francesc Juventeny o Valentí Campanys en els anys del Noucentisme. Per la Contemporaneïtat, destaquen els dipòsits de la Col·lecció Nacional d’Art de la Generalitat de Catalunya a través dels seus plans de Fotografia, Art Contemporani i Còmic, que han permès que el museu incorpori obra dels artistes Eugènia Balcells, Pep Vidal i Manuel Outumuro.

L’exposició quedarà relligada per la mirada de crítica d’art ripolletenca Montse Frisach, que farà una lectura de tots aquests “presents” que rep la ciutat en clau de futur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris