Fragment del còmic sobre la vida d'Ismael Smith. FOTO: Museu d'Art de Cerdanyola (MAC)

Cultura

El MAC presenta un còmic original sobre la vida d'Ismael Smith

El còmic sobre Ismael Smith veu la llum en el marc del Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) presentarà, el 30 de juny a les 19 h, el còmic creat per l’il·lustrador Sebas Martín amb la vida d'Ismael Smith com a protagonista. La presentació es fa en el marc de les activitats pel Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+ i explicant com Smith va viure en primera persona la discriminació i la marginació per la seva orientació sexual.

"Lluny d'aquells cementiris d'obres d'art que eren al segle XIX, avui els museus s'estan convertint en espais oberts, plataformes generadores d'idees i amb una gran vocació social", expliquen des del MAC, assegurant que des del museu cerdanyolenc sempre s'ha cregut que el desenvolupament d'activitats que tractessin i reflectissin els interessos socials és essencial, i que sense aquestes el museu perdria sentit.

Enguany, seguint en la línia de fer activitats vinculades als actes del Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+, han volgut reivindicar no només l’obra, sinó la vida, de l’artista Ismael Smith, referent del col·lectiu.

Per fer-ho, han comptat amb un altre referent, l’il·lustrador Sebas Martín, que ha creat, per encàrrec del MAC i amb la producció del Servei de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Cerdanyola, un còmic sobre la vida d’Smith editat per Edicions Cal·lígraf. "El format, un còmic, és a més un llenguatge jove i fresc que tradicionalment ha permès tractar temes que eren incòmodes per altres arts més 'elevades', com la pintura o l’escultura", expliquen des del museu. 

Smith, obertament gai a aquella Barcelona dels anys 10, la del Paral·lel i els Quatre Gats, va acabar morint oblidat a l’hospital psiquiàtric de White Plains, a Nova York, on se’l va recloure segurament per la seva homosexualitat. Ara, amb la presentació del còmic i l’exposició dels originals, es vol tornar a reivindicar la seva obra i la seva vida: "ambdues encara ens parlen del present, de la necessitat de seguir lluitant per les diversitats sexuals i de gènere".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris