Presentació del llibre 'Més coses de Cerdanyola' durant les Festes de Sant Martí. FOTO: Guillem Barrera

Cultura

El MAC acollirà la presentació "acadèmica" del llibre 'Més coses de Cerdanyola'

La presentació comptarà amb la participació de Josep Fernández Trabal, Doctor en Historia i Cap d'Area de Fons Històrics de l'Arxiu Nacional de Catalunya

El proper 29 de novembre, a les 19 h al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), tindrà lloc la presentació "acadèmica" del llibre pòstum d'Albert Lázaro, "Més Coses de Cerdanyola". El llibre va ser acabat i editat pel Grup de Recerca i Estudis de Cerdanyola (GREC) a petició de la família Lázaro, i amb el suport de l'Ajuntament de Cerdanyola.

A l'acte participaran el periodista i històriador, Juan Antonio Hidalgo, qui es va encarregar d'acabar aquest llibre, el director del MAC, Txema Romero, i el Doctor en Història, Josep Fernández Trabal.  Aquesta serà la segona presentació, després d'una primera, més festiva i informal, que es va fer a l'envelat de la plaça Sant Ramon durant les passades Festes de Sant Martí.

Més info: Ambient de festa a la presentació del llibre 'Més coses de Cerdanyola'

 

La importància de les fonts orals 

Durant la intervenció de Fernández Trabal, està previst que s'abordi, entre d'altres temes, la importància de les fonts orals d'història, així com sobre els Arxius Històrics Municipals. Aquest és un dels temes que s'està abordant actualment a diversos municipis, entre d'ells Cerdanyola. 

"Més Coses de Cerdanyola" és un llibre que també beu de les fonts orals. Albert Lázaro el va deixar pràcticament acabat abans de morir. Més tard, una comissió del GREC encapçalada per Isidre Grau ha finalitzat,es va limitar a donar forma als textos de l'autor i a recollir material gràfic aportat per moltes famílies de la ciutat.

El disseny ha estat a càrrec de Ramon Sauló i el títol és una picada d'ullet al "Coses de Cerdanyola" publicat al 1950 per Jaume Mimó, exalcalde de Cerdanyola, primer cronista del poble i mestre del mateix Lázaro, a qui va inculcar la passió per la història de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris