Joan Pera i Roger Pera graven la nova pel·lícula de TV3 a Cerdanyola
La pel·lícula s'està gravant a la masia Cordelles i narra la història de dos homes durant la Guerra Civil
Cerdanyola del Vallès és un dels escenaris principals de la nova pel·lícula coproduïda per TV3 i protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera. El film titulat El metralla està basat en l'obra de teatre original Paco, el metralla.
El rodatge de la pel·lícula ha començat a Cerdanyola, concretament a la masia Cordelles, on s'han gravat les escenes dels moments que els protagonistes passen amagats a unes golfes. Aquestes golfes són l'escenari més present de la pel·lícula, però també es rodarà a Barcelona, als voltants de Ciutat Vella.
Un altre enfocament a la Guerra Civil
La pel·lícula explica la història del mossèn Joan i el Metralla, dos personatges antagònics que es veuen obligats a passar bona part de la Guerra Civil Espanyola amagats a les mateixes golfes. L'obra, pensada inicialment per a teatre, explica les contradiccions de la guerra del 36. La tendresa i humanitat dels protagonistes contrasten amb el drama amb què s'hauran d'enfrontar.
"El Metralla ha donat un enfocament nou al tractament de la Guerra Civil a l'audiovisual català, perquè ho fa en clau de tragicomèdia", destaquen des de TV3. Tot i això, el film ofereix l'oportunitat de fer una mirada valenta, autocrítica i alhora traslladar a les generacions joves molts fets quotidians de la Guerra Civil.
A banda dels protagonistes, Joan Pera i Roger Pera, com a Mossèn Joan i el Metralla respectivament, completen el repartiment Mercè Pons (la Pepeta) i Cristina Brondo (Aurora). El film està basat en l'obra de teatre Paco, el metralla, de Joan Pera, i compta amb guió i direcció de Jordi Roigé.
Sinopsi de la pel·lícula
Durant la Guerra Civil Espanyola les milícies comunistes i anarquistes de Barcelona inicien la repressió i els assassinats contra empresaris i religiosos.
Un dia Paco el Metralla es torna a presentar a les golfes, però ara amb la intenció de quedar-s'hi. Els militants del POUM són perseguits pels del PSUC, tots ells comunistes, però rivals polítics al mateix bàndol. La situació esdevé tragicòmica. El sacerdot i el comunista es reparteixen l'espai i es disposen a passar bona part de la guerra compartint uns escassos metres quadrats en clandestinitat. La Pepeta esdevé l'autèntic àrbitre i líder moral del grup, que ha de procurar cuidar-los.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris