Turista Sueca en el Concert per les Diversitats Sexuals i de Gènere. FOTO: Guillem Barrera

Cultura

El Concert per les Diversitats Sexuals i de Gènere posa el colofó al Dia per a l'Alliberament LGTBIQ

El concert va comptar amb Turista Sueca, La Prohibida y Algora i Estrella Xtravaganza

Tot i que el Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+ va ser el passat 28 de juny, el Concert per les Diversitats Sexuals i de Gènere s'ha celebrat aquest divendres 30 a Cerdanyola i ha posat el colofó a tota una sèrie d'actes i activitats que s'han dut a terme durant el més de juny. 

Els primers en pujar a l'escenari del Concert van ser el dúo Turista Sueca, que van fer ballar als assistents de la plaça Sant Ramon amb les seves melodies de "petardeo", una combinació de diversos estils musicals com el dance, electropop i disco, i amb unes lletres que reflexionen sobre els esterotips socials des d'una perspectiva àcida i humorística. 

La Prohibida y Algora van ser els següents en actuar amb el seu primer àlbum El Agua y el Rayo, un disc on fusionen l'italodiscopop, la cançó melòdica, la jota i la cobla. 

Per úlitim, Estrella Xtravaganza va ser l'-estrella- del la nit amb les seves cançons festives amb clau d'humor, però també reivindicatives. L'artista drag queen, coneguda entre d'altre coses per a ser la finalista al reality de televisió Drag Race España, va ser l'encarregada de llegir el manifest pel Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+. Un acte que també va comptar amb la presència de la regidora de Feminisme i Igualtat de l'Ajuntament de Cerdanyola, Andrea Borrego.

Estrella Xtravaganza va llegir el Manifest per a l'Alliberament LGTBIQ+. FOTO: Guillem Barrera

 

Manifest LGTBIQ+

Estrella Xtravaganza va celebrar l'aprovació de la primera llei estatal LGTBIQ+, "per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia i els drets de les persones LGTBI". En aquest mateix sentit, va recordar que les entitats i institucions locals són clau a l'hora d'implementar aquest marc legislatiu i desenvolupar polítiques públiques de sensibilització i de defensa de la diversitat sexual i de gènere. 

També va remarcar que "cal estar alerta a les possibles conseqüències de l'augment de la presència de formacions polítiques d'extrema dreta en els ajuntaments, que alimenten els discursos d'odi cap a persones i col·lectius LGTBIQ+ i que esdevenen obstacles per al desenvolupament de polítiques locals de diversitat sexual i de gènere". Finalment, va sentenciar que "treballar per la igualtat vol dir tenir com a objectiu un escenari on les diferències per la orientació sexual, l'expressió de gènere i la identitat de gènere són respectades amb igualtat de drets i viscudes amb total llibertat". 

 

Exposicions LGTBIQ+ al MAC

A banda de les diverses activitats que han tingut lloc durant el mes de juny, al Museu d’Art de Cerdanyola, juntament amb la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya (XMAC), instal·larà l’exposició Som qui som, som com som. Una exposició comissariada per Pere Parramon i Laura Cornejo, a partir d’obres pertanyents a les col·leccions de la XMAC. A més a més, el MAC també proposa una reflexió sobre els gèneres i les identitats a partir d’una mirada crítica a la senyalització del museu amb l’acció All genders allowed, de l'associació Entremosaicos. El museu proposa a un col·lectiu de creadors locals una reflexió sobre els gèneres i les identitats. 

Més info: El MAC celebra el dia de l'Orgull LGTBIQ+

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris