L'Ateneu acull 'buffalo Bill' amb Ramon Madaula i Raquel Sans. FOTO: Cedida

Cultura

Comèdia, autorreflexió i teatre cerdanyolenc en la programació de tardor de l'Ateneu

Ja són a la venda les entrades anticipades amb descompte de la programació de tardor del Teatre Ateneu

Ja estan disponibles les entrades anticipades de la programació prevista per la tardor al Teatre Ateneu, que es poden adquirir accedint al web de l'Ajuntament de Cerdanyola. S'aplicarà un petit descompte a aquelles persones que comprin les entrades amb antelació, a més de les bonificacions habituals per a persones jubilades i estudiants d'escola, institut i universitat.

La companyia cerdanyolenca Titzina Teatre obrirà la programació amb l’estrena de l’obra El Búho, els dies 11 i 12 d’octubre a les 20 h. El muntatge de Pako Merino i Diego Lorca parteix del fet que la majoria d’infants s'abracen a la llum i creixen amb un rebuig instintiu per la foscor, que representa el final del dia i de la vida. En ella són animals cecs perquè tot és buit i por: passes que s'acosten, veus desconegudes, portes que s'obren, que es tanquen. El protagonista de l'obra és un antropòleg que pateix un ictus i li provoca una amnèsia greu. L’espectador assistirà a una recerca interior per recuperar els records perduts en la memòria, en definitiva, la identitat.

Cartell de l'obra 'Búho'


La proposta artística seguirà el 21 d'octubre a les 20 h amb Buffalo Bill, obra original de Ramon Madaula que ell mateix i la periodista Raquel Sans posaran en escena al Teatre Ateneu. Una entrevista imaginària pouarà en el mític personatge Buffalo Bill, el prototip de masculinitat que no va interessar gaire al públic barceloní en les actuacions de desembre de 1889, segons les cròniques. L'obra debat i intenta explicar les causes d'aquest rebuig per part dels barcelonins.

La progamació continuarà el 4 de novembre i a les 20 h amb L’Oreneta, un text de Guillem Clua interpretat per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz. La cançó “L'Oreneta” té un significat especial pels dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista islamista que va patir la ciutat l'any anterior.

Cartell de l'obra 'L'Oreneta'


La comèdia també tindrà cabuda a l'Ateneu el 18 de novembre, també a les 20 h. El sopar dels idiotes, de Francis Veber adaptat per Paco Mir, que narra la història d'un executiu que acostuma a sopar setmanalment amb amics que són "homes de negocis" i un convidat particular. Cada setmana presenta, en petit comitè, un desconegut seleccionat diferent per a tenir alguna afecció que consideren estúpida. L'elenc el formen David Olivares, Artur Busquets, Anna Gras, Toni González, Jordi Vidal Gómez i Ariana Bruguera, i l'obra la dirigeix Pep Anton Gómez

Cartell de l'obra 'El sopar dels idiotes'


L’obra León tancarà la programació divendres 16 de desembre, un text amb dramatúrgia de Maria Pla a partir de la idea d’Òscar Intente. L'obra imagina la trobada entre Antoine de Saint-Exupéry i l’escriptor i crític d’art Léon Werth, a qui el primer li va dedicar El Petit Príncep. És el seu gran amic, un excombatent de la Primera Guerra Mundial, un vell pacifista, un jueu resistent que passava fred i gana, sol, amagat en un racó de la França ocupada. Es tracta, doncs, d’un conte sobre la solitud, l’amistat, la vida, la mort i la responsabilitat de ser persones. Quimet Pla dóna vida a Léon i Òscar Intente, a l’aviador.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris