Cerdanyola dona el tret de sortida al Campus de Patrimoni Artístic de la UAB
Aquest projecte vol fomentar la transferència de coneixement de la universitat als territoris a través dels seus museus
El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) va acollir aquest dimarts la presentació del Campus de Patrimoni Artístic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest projecte té com a objectiu fomentar el coneixement del patrimoni cultural català, tant material com immaterial, i promoure iniciatives de recerca, gestió i difusió en col·laboració amb museus i municipis del territori.
Aquesta iniciativa del Departament d’Art de la UAB, és una conseqüència natural perquè "moltes persones i estudiants investigadors són a prop del territori, a prop dels museus, col·laborant-hi i formant part d’una xarxa de coneixement que beneficia a totes les parts", afirmava la degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, Margarita Freixas. La degana va reblar que "l’alumnat que passa per aquestes experiències s’enforteix, trobant-se davant de situacions que no s’ensenyen a les aules i formen part de la vida quotidiana als museus".
Per la seva banda, el director del Campus, Carles Sánchez, va explicar que el nou campus està orientat perquè l’alumnat dels graus i màsters que han de fer els seus TFG o TFM vagin orientats cap a les necessitats dels museus. "Hi ha d’haver connexió, entre la universitat i els museus, perquè s’orientin aquests treballs que poden emprar i estudiar els fons dipositats als museus", va assenyalar. D’aquesta manera, des de la UAB volen potenciar la transferència de coneixement entre el món universitari i els museus.
Actualment 5 alumnes de la UAB estan realitzant treballs en museus locals seguint aquesta línia de treball. Un exemple n'és l’exposició dedicada a en Nazario, que va acollir el MAC l'any passat.
Enfortint la col·laboració amb la UAB
Aquest projecte també vol enfortir les relacions entre la universitat i Cerdanyola. En aquest sentit, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va explicar que "la col·laboració UAB i Cerdanyola ha generat i genera moltes sinergies positives" i que, per tant, "no és casual que l’acte es faci a la ciutat". Precisament, el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), va dir, "és fruit de la col·laboració entre Ajuntament i la UAB: una fórmula guanyadora".
En la mateixa línia, la vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB, Rosa Maria Sebastián, va destacar que "hi ha moltes línies de col·laboració entre la UAB i els ajuntaments", la qual cosa fa que "el MAC de Cerdanyola i altres museus propers territorialment siguin entorn de la UAB".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris