Lillith imatge promocional. FOTO, Cedida

Cultura

L'Ateneu acull una reflexió sobre les dones i la religió amb l'obra teatral 'Lilith'

'Lilith (El incendio del Paraíso)' s'estrena al Teatre Ateneu de Cerdanyola divendres 25 de febrer

El Teatre Ateneu acull divendres 25 de febrer a les 20 h la representació teatral Lilith (El incendio del Paraíso)una obra de Clara Garcés i Ana Sanahuja que reflexiona sobre el pes que ha tingut la tradició religiosa en el cicle vital tant de les creadores com de moltes dones de la seva generació, dels anys 90. 

Lilith: icona bíblica i feminista

Lilith va ser la primera dona d’Adam segons la tradició jueva de l’Edat Mitjana, que va abandonar el paradís per no voler sotmetre’s als desitjos del seu marit. És per això que s'ha convertit en l'antítesi d’Eva i en una icona feminista, que representa la dona lluitadora que es rebel·la contra la desigualtat de sexes i no es deixa oprimir per cap home. 

"Partim del personatge de Lilith i, tot i la seva escassa presència als textos bíblics, utilitzem la seva història com a inspiració i punt de partida per explicar com hem viscut nosaltres el pes d’aquesta tradició, en què ens ha convertit i quin camí íntim tracem ara per deixar enrere definitivament les ensenyances limitants amb què vam créixer", expliquen Clara Garcés i la cerdanyolenca Ana Sanahuja.

Hereves del llegat cristià

Lilith (El incendio del Paraíso) reflexiona sobre el pes cultural i el relat religiós que va educar a les dones que van deixar de ser nenes durant els anys 90. Una època de xandalls de colors, els col·legis de monges, les cintes de cassette i el pes d’una educació basada en el dogma, la culpa i el càstig.

Les creadores han plasmat en l'obra la seva pròpia reflexió respecte de si els elements simbòlcs cristians han tingut un paper important en la construcció del nostre imaginari col·lectiu. "Com ens ha construït (o destruït) a les dones d’aquella generació, el relat cristià amb el que hem estat educades?", es pregunten. 

Aquesta és una de les obres que forma part de la programació de l'Aula Teatre 35 anys. Les entrades tenen un preu de 12 euros a taquilla, 10 euros per compra anticipada. La venda es fa on line a  www.cerdanyola.cat/teatre.

Més info: Teatre, música, humor i màgia cada setmana al Teatre Ateneu

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris