Concentració a la UAB contra la sentència del judici del procés. FOTO: Arxiu

Actualitat

Un cerdanyolenc condemnat a mig any de presó per retirar una bandera espanyola a la UAB

La sentència del jutjat penal número 1 de Sabadell considera que el jove és culpable d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals amb agreujant de discriminació ideològica

Un jove cerdanyolenc ha estat condemnat a sis mesos de presó per un encarament amb els organitzadors d’una parada unionista instal·lada a la UAB la primavera del 2017, segons la sentència del jutjat penal número 1 de Sabadell.

Segons els fets, el condemnat va agafar una bandera espanyola de l’estand i la va llençar a terra, mentre que després altres estudiants la van cremar. La jutgessa considera que el jove és culpable d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals amb agreujant de discriminació ideològica.

La seva defensa, del col·lectiu Alerta Solidària, sosté que aquest cas ha d’estar emparat per la llei d’amnistia i critica que la jutgessa signés la sentència un dia abans que entrés en vigor la norma. La defensa preveu presentar recurs d’apel·lació.

Petició d'ajornament per possible afectació de la Llei d'Amnistia 

En un comunicat, Alerta Solidària recorda que, dies abans del judici, l’advocat va sol·licitar el seu ajornament per la possible afectació de la Llei d’Aministia.

Des de l'organització lamenten que la jutgessa va trigar més de deu dies a negar la suspensió de la vista, argumentant que la llei encara no estava en vigor, però precisen que la resolució no va ser comunicada a la defensa fins ser a les portes del judici.

També remarquen que un cop a la sala, l’advocat va insistir en demanar l’ajornament de la vista, però la magistrada va reiterar que la normativa no estava en vigor i va advertir que estava per veure si la llei seria constitucional i ajustada al Dret de la Unió Europea.

Alerta Solidària, crítica amb la sentència 

ALERTA Solidària critica que la jutgessa signés a corre-cuita la sentència just un dia abans de l’entrada en vigor de la llei d’aministia, i diu que la resolució no els va ser comunicada fins abans d’ahir. Junt amb la sentència, la magistrada els emplaça ara a opinar sobre l’aplicació de la norma.

La defensa avisa que obrir el debat de l’aplicació particular de la llei en aquesta causa pot fer perdre el període legal per presentar un recurs d’apel·lació. En el cas d’optar pel recurs, apunten que el cas s’elevarà a l’Audiència de Barcelona, fet que dilatarà el procés i deixarà en no res el debat iniciat al jutjat de Sabadell sobre aplicació de la llei.

Afirmen que el condemnat és “un independentista represaliat per la follia repressiva, denunciat per l’espanyolisme més histriònic i assenyalat per informes dels Mossos que no justifiquen d’on obtenen la seva identificació”, afegeixen que “ara és condemnat per una jutgessa a qui se li veu el llautó” i retreuen que la condemna és “per motivacions polítiques”. “I això que la llei d’amnistia havia de suposar, per alguns, la superació de la repressió”, etziben.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris