EMD
L'EMD de Bellaterra va impulsar un informe per l'annexió a Sant Cugat abans d'apostar per la independència
L'EMD de Bellaterra va pagar factures amb valor de 15.000 euros per un servei de consultoria per disssenyar l'estratègia per l'annexió a Sant Cugat
L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra va pagar factures amb valor de 15.000 euros per un servei de consultoria per al disseny d'una estratègia per aconseguir l'annexió a Sant Cugat. Tot i que aquest any s'ha impulsat el procés d'annexió, els serveis de la consultora es van contractar entre l'octubre del 2013 i el març del 2014, abans de fer la consulta per la independència de Bellaterra.
El vocal d'Esquerra Republicana a la Junta de Veïns de l'EMD, Quim Oltra, va fer públic el document del pressupost aprovat per l'EMD i la línia d'actuacions per impulsar l'annexió a Sant Cugat. Els documents que Oltra va presentar al ple de Bellaterra del 15 de juliol, es pot comprovar com el pressupost ascendeix als 24.000 euros a pagar per l'EMD. Tot i això, el vocal d'ERC reconeix que, revisant les factures, no ha trobat proves que l'entitat hagi gastat més de 15.000 euros en aquest afer. El president, Ramon Andreu, admet l'existència d'aquest document, titulat 'Bellaterra, una anomalia territorial" i de les factures corresponents pel valor indicat. La part que Andreu va negar és que el pressupost s'hagués executat completament, és a dir, va assegurar que no es van pagar els 24.000 euros del pressupost.
Aquest pressupost es va acceptar abans de la consulta als veïns de Bellaterra que es va fer l'any 2015 i en la qual es preguntava si volien la segregació de Bellaterra de Cerdanyola. Segons va explicar el president de l'EMD, Ramon Andreu, una possible annexió a Sant Cugat "es valora positivament des de l'any 2012" i va reconèixer que des d'aleshores ja es van iniciar converses amb Sant Cugat.
Justificant el canvi d'estratègia quan l'EMD va apostar per la independència de Bellaterra, Andreu va assenyalar diversos fets: Per una banda, la Llei de Consultes publicada arran de la consulta del 9-N que "donava la possibilitat a què Bellaterra fes una consulta per preguntar a la gent si volien esdevenir un municipi", tot plegat lligat a la "previsió que al Parlament i a l'Ajuntament de Cerdanyola hi hagués majoria independentista després de les eleccions de 2015". Per una altra banda, va assenyalar la segregació de Medinyà del municipi de Sant Julià de Ramis, amb la qual Medinyà esdevenia un municipi independent.
Entre aquests contactes que va reconèixer el president de l'EMD s'inclou una reunió amb l'aleshores alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa. Tal com figura al full de ruta fet públic pel vocal d'ERC, la reunió va tenir lloc el 15 de gener de 2014. Els que l'EMD es va marcar per tractar amb Conesa passaven per un seguit d'arguments que justificaven la voluntat de "marxar de Cerdanyola" i "d'anar a Sant Cugat". Un d'aquests arguments és una "bossa de vots favorables a l'equip de govern de Sant Cugat", el qual és l'únic punt en què s'explicita que aquesta raó hauria d'excloure's de qualsevol document escrit. Ramon Andreu va assegurar durant la Junta de Veïns que el punt fa referència al fet que "la tendència de vot de Bellaterra era més propera al govern de Sant Cugat en aquell moment". D'altra banda, va indicar que les reunions amb Conesa es van centrar especialment en la viabilitat tècnica de l'annexió, per a la qual calien estudis econòmics per veure si l'Ajuntament de Sant Cugat la podia assumir. Andreu diu que aquests informes sempre van ser favorables.
Consulta el document "Bellaterra: Una anomalia territorial" | Bellaterra Diari
Veure Comentaris