Arriba el FEM Monòlegs amb el cartell de 'Sold Out'
Alberto Castro, Anskar Caballero, Carlos del Pozo i Alba Brown són els monologuistes de la11a edició del certàmen solidari en favor de la Fundació Esclerosi Múltiple
L’humor i la solidaritat aniran de la mà en la 11a edició del festival FEM Monòlegs. L’espectacle ha venut totes les entrades amb l’objectiu de continuar recaptant fons per a la investigació de l’esclerosi múltiple.
El certamen de monòlegs solidari en favor de la Fundació Esclerosi Múltiple se celebra aquest dissabte 17 de febrer a les 19 h al Teatre Ateneu. Quatre monologuistes, les actuacions d’artistes cerdanyolencs, música i col·laboracions especials formen el cartell de la nova edició del festival benèfic.
11 edicions
L’edició d’aquest 2024 estarà conduida per Nathalie Le Gosles i Maite Fortuna. A més a més, la 11a edició comptarà amb monologuistes d’arreu del país com Alberto Castro, Anskar Caballero, Carlos del Pozo i Alba Brown. També s’espera l’actuació d’un convidat especial del qual encara no s’ha desvetllat la identitat. Com en edicions anteriors, la Companyia Caulababa de Cerdanyola s’encarregarà de l’animació de la vetllada, acompanyats aquest any per Isaac Alonso.
Carlos Soler i Xavi Cases són els directors del certamen, que també compta amb la direcció tècnica d’Héctor Bahillo i Abraham Gómez. Durant la vetllada també sonarà la musica amb l’actuació del grup Beer Box Band.
‘Sold Out’
Des de fa dies que l’organització ha penjat el cartel d’entrades esgotades, i a diferència d’altres edicions, enguany no es podran comprar entrades a taquilles.
L’import íntegre de l’entrada es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple. A més a més, el certamen disposa de Fila 0 perquè tothom qui ho desitgi pugui fer donacions simbòliques sense entrada per a la Fundació.
Ajudar els malalts d’Esclerosi Múltiple
L’any 2022, el FEM Monòlegs va recaptar un total de 4.200 euros en favor de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). L’entitat sense ànim de lucre treballa per aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn. Fundada l’any 1989, la FEM ofereix serveis de rehabilitació, atenció psicològica, atenció a domicili i assessorament en els àmbits legals, laborals i sexuals. També posen el focus en l’atenció a les famílies.
L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia autoimmune que afecta el cervell i la medul·la espinal (sistema nerviós central). Hi ha entre dues i tres vegades més dones amb esclerosi múltiple que homes. Aquesta malaltia és la principal causa de discapacitat en els joves, després dels accidents de trànsit.
En el cas de l’EM, el sistema immunitari ataca per error la mielina (desmielinització). Es tracta d’una estructura que es troba al sistema nerviós central, formada pel cervell i la medul·la espinal. La mielina és una estructura que recobreix els axons de les neurones, permetent així el seu correcte funcionament.
La investigació en l’EM
Actualment, no existeix un tractament que curi l’Esclerosi Múltiple, però s’han trobat fàrmacs i actuacions que modifiquen la malaltia o que tracten brots o que es focalitzen en la rehabilitació.
La investigació en l’EM se centra en cinc línies de forma coordinada. Tal com destaca la FEM, una de les línies d’investigació és la genètica, que estudia els factors genètics que predisposen a tenir esclerosi múltiple. La segona disciplina se centra en el sistema immunitari. “Avui totes les teràpies aprovades actuen d’alguna forma en el sistema immunitari”, assenyalen des de la FEM.
Per una altra banda, també s’investiga el procés de regeneració de la mielina. A aquestes investigacions sobre l’evolució de la malaltia dins el cos s’afegeix la recerca amb estudis epidemiològics i ambientals. Aquestes branques de la investigació se centren en les diferències i similitud que hi ha entre persones que pateixen la malaltia, i en la incidència de virus o hàbits dels malalts.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris