L'Ajuntament engega el programa 'Cuidant Cerdanyola' per "garantir l’excel·lència a l'espai públic"
Algunes de les actuacions més destacades són l'inici de la tercera fase d'asfaltat dels carrers i la restricció horària nocturna per a les botigues de queviures
L'Ajuntament va presentar aquest dilluns ‘Cuidant Cerdanyola’, un projecte dedicat a millorar l'espai públic de la ciutat. El projecte pretén “fer una Cerdanyola més neta, segura i agradable per viure", va explicar l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, alhora que convida a la ciutadania a implicar-s'hi. En aquest sentit, el regidor d'Espai Públic, Óscar Pons, va subratllar que "aquest projecte no és una acció puntual, sinó una estratègia de millora contínua de l’espai urbà".
La iniciativa inclou actuacions en diversos àmbits clau: la neteja, els residus, la seguretat, la mobilitat i la millora de l’espai públic. En l’àmbit de la neteja, com ja s'havia anunciat, es posarà en marxa un nou contracte, que s'espera que es liciti durant aquest any. Amb aquest contracte es renovaran els contenidors i es vol potenciar la recollida porta a porta pels comerços.
S'asfaltaran 27 carrers
Paral·lelament, se seguiran duent a terme obres de clavagueram, com les previstes al carrer Francolí, i ara s'ha iniciat una tercera fase d’asfaltats amb 27 trams de carrer. La voluntat del govern és que l’any que ve hi hagi una quarta fase i, fins i tot, una cinquena abans que acabi el mandat. Aquesta tercera fase també inclou l'asfaltat del pont de la UAB. Un pont que, arran de les obres d'ampliació de la B-30, ha vist com s'han endarrerit l'inici de les obres que inclouen el projecte de carril bici entre el nucli de Cerdanyola i la UAB.
Aquesta tercera fase d'asfaltats té un cost total de 1.664.089,99 d'euros. Des d'aquest dilluns ja han començat els trams del carrer Roserar i Sant Salvador (entre Passeig Cordelles i Bonasort), el carrer del Torrent (entre Felicià Xarau i Santa Marcel·lina), el carrer Pintor Togores (entre Felicià Xarau i Santa Marcel·lina) i el carrer Sant Antoni (entre Bonasort i Felicià Xarau).
A partir del 17 de març s'iniciarà al carrer Felicià Xarau (entre Sant Casimir i Passeig Corderes), al carrer Camp (entre Diagonal i Sant Casimir), al triangle format pels carrers Sebastià Garriga, Portugal i Serragalliners, al carrer Sant Camil (entre Camp i Portugal) i al carrer del Renaixement (entre nº 32 i Roma).
A continuació, està previst que s'asfaltin el carrer Altamira (entre Santiago i Torres i Bages), el carrer Anselm Clavé (entre Mare de Déu del Pilar i Sant Ramon), el carrer Escoles (entre Santiago i Pl. Sant Ramon), el carrer Sant Enric (entre Anselm Clavé i Pl. Sant Ramón), el carrer Santiago (entre Sant Ramon i Escoles), el carrer Pizarro (entre Passeig d’Horta i Lepant), la plaça Colom, el passeig Isabel II (entre Ronda i Pl. Colom), l'avinguda Amèrica (entre Castella i Canàries), el carrer Canàries (entre Londres i Castella), el carrer Planeta (entre Londres i Clota), el carrer Jeroni Martí (intersecció amb Ctra. de Sabadell), el carrer Mare de Déu dels Dolors (entre Sant Oleguer i Doña Amelia), el passatge Olivé, el carrer Sant Oleguer (entre Mare de Déu dels Dolors i Doña Amelia), el carrer Vallès (entre Mare de Déu dels Dolors i Doña Amelia), el carrer Tiana (entre Ctra. N-150 i l'aparcament) i el carrer Cardoner (entre la rotonda Riu Sec i la carretera de Barcelona).
Inici de la tercera fase de l'asfaltat d'alguns trams de carrers de Cerdanyola. FOTO: Ajuntament
Augment de sancions i restricció horària per les botigues de queviures
Pel que fa a la seguretat, s’actualitzarà l’ordenança de civisme i s’incrementarà l’import de les sancions per incivisme, que podran arribar als 3.000 euros en casos greus. Aquesta actualització del règim sancionador anirà acompanyada de la campanya, que es va iniciar ara fa un any, per la millora de convivència a l’espai públic.
En aquest sentit, una de les mesures que entrarà en vigor pròximament serà la restricció dels horaris dels establiments de queviures, que hauran de tancar a les 23 h i no podran obrir fins a les 7 h del matí. Aquesta mesura té com a objectiu reduir la problemàtica associada al consum d’alcohol i a la generació de soroll nocturn. “Volem garantir una millor convivència a l’espai públic”, va subratllar el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Folch.
Millores en la mobilitat i l'urbanisme
En l’àmbit de la mobilitat, la regidora Conchi Martínez va explicar que l’AMB està a punt de començar la licitació del nou servei de bus urbà, "una mesura essencial per millorar el transport públic de la ciutat". Un dels punts clau de pas en el municipi és la N-150 (carretera de Barcelona), la qual s'està fent una intervenció per pacificar el trànsit i fomentar la mobilitat sostenible, amb un carril bus i un carril bici.
Des de l’àmbit de la Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó va indicar que "en totes les reurbanitzacions que estem realitzant incloem millores en il·luminació, accessibilitat i la eliminació de línies aèries de serveis de telefonia i electricitat". Al barri de Quatre Cantons, per exemple, ja es va aprovar una partida de 300.000 euros per a millorar-hi l'enllumenat.
El projecte també tindrà un impacte en l’ocupació local. La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla va explicar que, a través dels Plans d’Ocupació, "es generaran llocs de treball per dur a terme tasques de neteja, manteniment i millora de l’espai públic". A través del pla de millora de barris, que es desenvoluparà en col·laboració amb l’AMB i que s’allargarà fins al 2027, "s'oferiran oportunitats a persones en situació vulnerable", va afirmar Padilla.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris